Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, Temmuz"da mahkum değişimi çerçevesinde ABD"den sınırdışı edilen Rus casuslarına liyakat nişanı taktı.
Rusya Devlet Başkanlığı sözcüsü Natalya Timakova, Kremlin"de bugün düzenlenen törende, aralarında Temmuz"da Rusya"ya dönüşlerine kadar ABD"de çalışan istihbarat ajanlarının da bulunduğu SVR (Dış İstihbarat Servisi) mensuplarına ülkenin en yüksek nişanının verildiğini belirtti.

Soğuk Savaş dönemini anımsatan bir mahkum değişimi çerçevesinde, 10 Rus ajanı, Batı lehine casusluk yapmakla suçlanan 4 Rus mahkumun serbest bırakılması karşılığında ABD"den sınırdışı edilmişti.

Popüler basın, bu ajanlar içinde güzelliğiyle dikkati çeken evlilik yoluyla İngiliz uyruğu bulunan ve eski kocasının çıplak fotoğraflarını yayımladığı Anna Chapman ile günlerce ilgilenmişti.


Kızıl ajan soyundu!
"Kızıl Ajan" Anna Chapman, Maxim dergisinin Rusya baskısına verdiği "özel" pozlarla da gündemde. Derginin kapağını süsleyen fotoğrafında üzerinde iç çamaşırlarıyla elinde bir tabanca olan Chapman, dünyanın kendisini "unutmaması" için elinden geleni yapacağa benziyor.