Son dönem Hürriyet yazarları kapandı, açıldı, umreye gitti... Sizin bir yol haritanız var mı? Soyunmayı düşündüm. Karım bacaklarımın güzel olduğunu söyledi. Baktım güzelmiş gerçekten. Fakat formülünü bulamadım. Soyundum ama nasıl olacak? Umre de olmaz artık...

l Gazetecilerin haber olmasını yadırgıyor musunuz?
Daha önce gazete öndeydi, şimdi gazeteciler önde. Artist gibi oldular. Özel hayatları merak ediliyor. Toplum onları mıncıklamaya başladı. Gazeteler 'Kendi malımız. Yatırıma gerek yok. Yayın yönetmeni odada oturuyor, umreye götürün gitsin' diyor.

BAZILARININ SIRTINA BİNDİ BANA DOKUNMADI BİLE
l Hıncal Uluç'un pozları da ilginçti...
Aynı şey işte. İnsanlar bunu okuyor. Herkes Hıncal Uluç'un sözlerini diline doladı.

l Siz böyle bir poz verir miydiniz?
Andree Coşkun: (Kahkaha atarak) 'Çok değişmişsin Urfalı' derdim.
Bekir Coşkun: Ayşe'yi çok severim. Seviyor röportaj yaptıklarına dokunmayı. Ayağını adamın kucağına koyuyor, sırtına biniyor. Ama bana
dokunmamıştı.

l Hıncal Uluç'u kadınlar seksi bulmuş...
Ben de seksi buluyorum. Uluç, Türk erkeği için bir moral kaynağıdır. Bu yaşta hala çekici. Ertuğrul da, Ahmet Işıkara da seksi bulundu... Ben de Beyaz Hoca'nın seksi seçilmesi için oy vereceğim! Moraldir Anadolu erkeğine. Baktığı zaman 'Hah biz de oluyormuşuz' demesi lazım.

'AÇILIMIM' KÖPEĞİN HART DİYE ISIRMASIYLA BİTTİ
l Sonunda 'Köpek gazeteciyi ısırdı' diye haber oldunuz
Yazı yazdım, kimse ilgilenmiyor.
Köpek ısırınca bütün gazetelere girdim. Şimdi 'açılım' diyorsun, tek sütuna düştü işte. Benim köpek açılımım da ağzını açıp hart diye ısırmasıyla oldu. Baktım artık anlamını yitirecek tekrar denemeyeceğim. Ama iyi reklam oldu.

l Yüklü veteriner masrafları?
Evimizde Andree diye bir melek var. Trilyonlarla ölçülemez bütçesi var. Adı sevgi, bunu dağıtıyor. 25'ten fazla kedimiz var. Kedilere, köpeklere laf olsun diye bakmıyoruz ama...

BENİM ŞİVEM DE AHMET TÜRK'ÜNKİ GİBİ
l Ahmet Türk'ün şivesiyle dalga geçtiniz diye tepki var.
Türk'ten özür diliyorum. Şivesiyle dalga geçemem, çünkü o benim de şivem. O bir mizah yazısıydı. Karikatür çizmiş bir adama 'Benim burnumu niye büyük çizdin' denilebilir mi? Türk'ü kırmak istemem. Siyasi düşüncesine katılmasam da düzgün bir insandır.

l 'Göbeğini kaşıyan adam'la aranız nasıl?
Göbeğini kaşıyan adamla barışmak istiyorum. Gidip 'Yapma' demek istiyorum. 'Ben seni kırmak için değil iyiliğin için söyledim. Bak senin yaptığın hatalar yüzünden üniversiteyi bitirmiş insanlar iş bulamıyor. Oyunu kötü kullandığın, seçimini kötü yaptığın, okumadığın, yazmadığın için kabak çocukların başına patladı' demek istiyorum.

l Böyle derseniz döver bence..
Köylü barışması yapacağım. Eline sarılıp öpeceğim,
kurtaramayacak. O adam bizim parçamız.

SEZEN AKSU SAMİMİ OLSA KÖPEĞİ ÖLMEZDİ
l Sezen Aksu sizi aradı mı?
Hayır. Zülfü Livaneli'nin açıklamasını koydum zaten. Livaneli bu ülkenin gurur duyduğu bir adam. Bayılıyorum ben ona. Biz Kızılay'a kavga etmeye gitmeden önce iki kaset Zülfü attık mı, iki hap atmış gibi olurduk. Sezen Aksu'yu oldum olası samimi bulmam ben. Zırt pırt aşık olan birisini samimi bulmam. Ne kadar çabuk aşık oluyor? Hayvan sevgisi de öyleydi. Köpeği var mesela arabanın içinde unutmuşlar, ölmüş. Şoförü unutmuş efendim. Ben köpeğimi niye unutmuyorum?

l Arasaydı?
Arayamazdı. Bana açılımın bir tek satırın söyler misin desem ne diyecek. İnsan bilmediği, anlamadığı bir şeyi nasıl destekler? Zülfü'ye de bunu sordum zaten.

l Ne dedi?
Bilmiyor tabii (gülüyor).

Herkes 'önce insanım' diyecek
l NİYE bir referandum yapmıyorlar? Kürtlere sorsalar 'Bu açılımdan ne anlıyorsunuz', veya 'Türkiye'den ayrılmak ister misiniz' diye. DTP ve PKK, Kürtleri temsil etmiyor diye düşünüyorum.
l MÜMTAZ Soysal 'mübadele' diyor. Mümtaz Hoca bunu nasıl yapacak bilmiyorum. Yani o zaman çocukları ikiye mi böleceğiz ? Kürtlerin hepsini gönderdik diyelim. O gün, 10 bin civarında şirketin yönetim kurulu fesih olur. İstanbul, İzmir, Ankara'da on binlerce evin panjuru açılmaz. 1-2 milyon çocuk ya annesiz ya babasız kalır. Hayal edemiyorum ve kabul etmem mümkün değil.
l 'ÖNCE insanım' diye bakmamız lazım. Adama nesin dersin, sıralar;
futbolcuyum, erkeğim... Önce Türküm veya Kürdüm dediği zaman savaş başlar. Önce insanım
dediğiniz zaman sorun kalmıyor.
l MUSTAFA Balbay'ın masum olduğunu Türkiye'de herkes biliyor. Ama medya siyah başlıklarla çıkmıyor,
ekranlar kararmıyor.

BEKİR COŞKUN'LA LIGHT GÜNDEM
l Hıncal Uluç'u seksi buluyorum. O, Türk erkeği için moral kaynağı.
l Bacaklarımın güzel olduğunu söyledi karım... Baktım güzelmiş gerçekten! Soyunacaktım, olmadı.
l Sezen Aksu gibi zırt pırt aşık olan birini samimi bulmam.

BİR GAZETECİDEN KAZIK YEDİM, EVLENDİM
l Emin Çölaşan'la küslüğünüz...
Yok küsmedik. Yanlış anlaşılmaydı. Zaten o gün aradım, 'Emin reklamın iyisi kötüsü olmaz' diye. Eskisi gibi görüşüyoruz. Tesadüfen dostum yoktur, hepsi sağlamdır.

l Bir gazeteciden kazık yediniz mi hiç?
Yedim. Andree'yle evli değiliz ama kırıştırıyoruz. Birimizin doğum günü, meyhaneye oturduk rakı koyduk. O sırada Günaydın'da yeni temsilciydim. Bu sırada bir gazeteci geldi, 'Hatıra fotoğrafı çekeyim' dedi. Biz de sevindik poz verdik. Ertesi gün bir magazin gazetesinin birinci sayfasındayız. 'Yeni temsilci uzatmalı sevgilisiyle gününü gün ediyor. 'Evlenmeyi düşünmüyorum, gezmek güzel' demişim!

l Ertesi gün aradınız mı haberi yapan gazeteciyi?
Gazeteciyi aramadım ama, hemen Andree'yi aradım
'Nikah kıyalım' dedim. Ailesi çok üzülmüş. Onların dünyasını niye karartayım? / akşam