Soyuçok, partisinin Gençlik kollarına mensup üyelerini Ramazan son günlerinin yaklaştığı şu günlerde iftar programı düzenledi.
Soyuçok, Ramazan ayının siyasi havasından da ziyade manevi havası üzerine  bir konuşma yaparak şunları söyledi: “Yüce Rabbimiz bakara süresinin 185. ayetinde:’’Ramazan ayı öyle bir aydır ki insanlara doğru yolu gösteren, hak ile batılı ayıran Kuran-ı Kerim o ayda indirilmiştir. Sizden her kim bu ayı idrak ederse oruç tutsun’’ buyurmaktadır.

Peygamber efendimiz (s.a.v)de:
’’İbrahim(a.v)in sahifeleri ramazanın ilk gecesinde indirildi. Zebur ramazanın on ikinci gecesinde indirildi. İncil de ramazanın on üçüncü gecesinde indirildi. Kur'an-ı Kerim'de ramazanın 27. gecesinde(topluca) dünya semasına  indirilmiştir.’’ buyurmuştur.Bizler inanan bir Müslüman olarak ‘cennet kapılarını açıldığı, cehennem kapılarının kapandığı, şeytanların zincire vurulduğu ramazan-ı şerif ayında farz olan orucu tutmak suretiyle nefislerimizin arzu isteklerini frenlemesini bilmeliyiz.Yüce rabbimize sonsuz hamd-ü   senalar olsun ki dünya yolculuğumuz sona ermeden sağlık afiyet ve imanla bu senede ramazan-ı şerifteki oruçlarımızı tutuyoruz.geride bıraktığı günlerin kıymetini bilerek, gelecek günlerin önemini anlayarak, yüce Allah'ın sonsuz olarak verdiği nimetlerin kıymetini bilip oruç tutan müminlere ne mutlu .

Bin yıldır kardeş olarak yaşayan insanımızı birbirine düşman haline getirmeye çalışan terör siyasetine karşı uyanık olmak zorundayız. Kadir gecesinin bu manevi havasında bütün herkesi kardeşliğimizi yeniden hatırlamaya davet ediyorum.”

Kadir Gecesi'nin ülkemize İslam alemine ve tüm insanlığa barış getirmesini diliyor,Kadir Gecesi ve bütün insanlık için hayat ve hidayet rehberi olan Kur'an-ı Kerim bu gecede nazil olmaya başladı. Rahmet, mağfiret ve kurtuluş ayı mübarek Ramazanın son günlerine yaklaşırken bu manevi atmosferi "bin aydan daha hayırlı yapan" Kadir gecesine ulaşmanın kıymetini bilelim" dedi.

İnsanlığın kurtuluşu için gönderilen Kur'an'ın ışığında  insanlık yeni bir döneme başladı. Barış, sevgi ve huzur içinde bir dünya için efretleri sevgiye, öfkeleri kardeşliğe dönüştüren Kur'an'ın rehberliğinde hak, adalet, özgürlük, barış, huzur gibi değerler O'nun anlam buldu. Ortaçağ'ın karanlığında yolunu arayan zulmün ve cehaletin pençesindeki insanlık için kurtuluş müjdecisi oldu.

Kirli oyunlarla kardeşliğimizin bozulmaya çalışıldığı, işsizlik, yoksulluk ve açlığın insanımızı pençesi altına aldığı, ahlaki ve manevi tahribatın had safhaya çıktığı bu dönemde Cenab-ı Hakk bizleri bu mübarek gecenin feyiz ve bereketinden mahrum bırakmasın. Özellikle son günlerde iyice tırmanan ve  Ramazan ayının manevi atmosferine yakışmayan terör saldırılarını bu vesile bir kez daha kınıyorum. Bin yıldır kardeş olarak yaşayan milletimizi birbirine düşman haline getirmeye çalışan terör siyasetine karşı uyanık olmak zorundayız. Kadir gecesinin bu manevi havasında bütün herkesi kardeşliğimizi yeniden hatırlamaya davet ediyorum.

Böyle bir dönemde bizi biz yapan değerlerimizi güçlendirmeye her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olduğu açıktır. Bu oyunları boşa çıkarmanın en güzel yolu daha fazla yardımlaşmak ve daha sıkı kucaklaşmaktır. Bu müstesna gecede hep birlikte ülkemiz için, İslam alemi için, bütün insanlık için barış ve huzur dileyelim. Allah bu gecenin hatırına bizlere birlik ve beraberliğimizi koruma, dirlik ve esenliğimizi gerçekleştirme gücü versin.

Aziz milletimizin gençlerimizin ve tüm İslam aleminin Kadir gecesini kutluyor, bu mübarek gecenin hayırlara vesile olmasını diliyor, kardeşliğimizi pekiştirmesini temenni ediyorum. Ayrıca tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum.”