Aydın Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şükrü Söylevci, yayınladığı mesajla Aydınlıların ve tüm Türk gençliğinin 19 Mayıs Atatürk"ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı"nı kutladı. 19 Mayıs"ın Türk milleti için bir dönüm noktasını ifade ettiğini belirten Söylevci, “Bu bayram Türk milletinin milli hedeflere nasıl koştuğunun göstergesidir” dedi.
Türk milletinin hayatındaki dönüm noktalarından birisi olan 19 Mayıs"ın yeni bir Türk devletinin doğuşu olduğunu hatırlatan İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şükrü Söylevci, 19 Mayıs 1919"da Türk ulusunun Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde şahlandığını söyledi. Bu mutlu günün 89"uncu yıl dönümünü kutlamanın gurur ve coşkusu içerisinde olduğumuzu belirten Söylevci, “19 mayıs tüm olumsuzluklara rağmen ilkeli ve kararlı bir mücadelenin sergilenebileceğini gösteren önemli bir tarih günüdür. Atatürk "Milletin bağrından temiz bir nesil yetişiyor. Bu eseri ona bırakacağım ve gözüm arkada kalmayacak" sözlerinde Türk gençlerine olan güvenini ifade etmektedir. Bu güvene layık olmak için Türk gençliğinin amacı Türkiye Cumhuriyeti"ni ilelebet muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için çalışmaktır. 19 Mayıs Atatürk"ü Anma gençlik ve Spor Bayramı Türk milletinin milli hedeflere doğru nasıl koştuğunu gösterir bir işarettir” diye konuştu.
Söylevci, kutlama mesajını şöyle sürdürdü: “bu duygu ve düşüncelerle cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşlarını ve bu vata için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum. Tüm gençlere ve Aydınlı hemşerilerime sağlık ve mutluluk dileğiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum”