BBC ve Guardian'ın haberine göre, bu dokuz kişiyle birlikte yine gıyaben yargılanan üç Almanyalının davaları ise, dava sürecinde ölmeleri nedeniyle düşmüştü. 

Duruşmalar, beş yıllık araştırmanın ardından 2010 Kasım'ında başladı ve sanıklar hakkında gıyaben tutuklama kararı alındı. Savcılar, yargılananların İtalyan direnişini bastırmaya çalışan ve savaş süresince ayrım gözetmeksizin pek çok sivili öldüren Nazi'lerin "Hermann Goehring" kolunun üyesi olduklarını belirtti. 

Yaşları 80 ve 95 arasında değişen dokuz Almanyalı, Modena bölgesinin yanı sıra Kuzey İtalya'nın Arezzo ve Reggio Emilia gibi faklı bölgelerindeki katliamlar nedeniyle de suçlu bulundu. 

2009 yılında, 90 yaşındaki eski Alman piyade komutanı Josef Scheungraber, İkinci Dünya Savaşı'nda bir İtalyan köyünde 14 sivilin öldürülmesi olayına dahil olması nedeniyle Münih'te ömür boyu hapis cezasına mahkum edilmişti. 

Scheungraber daha önce, dokuz Almanyalı gibi, bir İtalya mahkemesi tarafından gıyaben yargılanmış 26 Haziran 1944'te Tuscani'deki ölümlerden sorumlu tutularak gıyaben ömür boyu hapis cezası almıştı. 
Almanya vatandaşlarını rızaları olmaksızın suçlandıkları ülkeye iade etmediğinden, İtalya'da görülen bu davanın en azından Scheungraber davasındaki gibi Almanya için örnek teşkil etmesi umuluyor. 
Soykırım mağdurlarının yakınları ise geç de olsa böyle bir davanın görülmesinden ve sonuç alınmasından memnun. 

Katliamların yapıldığı Modena bölgesinden Demos Malavasi "Sonunda soykırım mağdurları ve yakınları için adalet sağlandı, tarihin kanlı bir sayfası kapanabilir artık." diyor ve ekliyor: "67 yıl geçti evet, ama en azından boşa geçmedi." (bianet)