Kuşadası 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen savcılık iddianamesinde banka soyguncusu Serkan Sağlam için 30 yıla kadar hapis cezası istendi.

OLAY
Kuşadası'nda otellerde taşıyıcılık yapan Serkan Sağlam, 13 Mayıs tarihinde Atatürk Bulvarı üzerindeki bir banka şubesine silahla girerek içeride bulunan müşteri ve personeli rehin almıştı. Yaklaşık yedi saat süren rehin alma olayının ardından silahlı Serkan Sağlam, kendisine gazeteci süsü veren bir polis tarafından etkisiz hale getirilmiş ve ifadesinin alınmasının ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Söke Cezaevi'ne gönderilmişti.
Halen tutuklu bulunan Serkan Sağlam için Kuşadası Cumhuriyet Savcısı Abdurrahman Dursun Bedir tarafından iddianame hazırlandı.
Serkan Sağlam'ın ''Hürriyeti tahdit'', ''İş yeri masuniyetini ihlal'', ''İş ve çalışma hürriyetinin ihlali'', ''Genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması'', ''6136 sayılı ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer aletler hakkındaki kanuna muhalefet'' ve ''mala zarar verme'' suçlarını işlediği belirtilerek, 30 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.
Serkan Sağlam'ın eylem öncesinde evinde hazırlık yaptığı ve hazırladığı eylem planına göre olayı gerçekleştirdiğinin vurgulandığı iddianame Kuşadası 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından da kabul edildi.