İstanbul Şişli'de döviz bürosu kuryeliği yapan emekli baş komiser öldürülmesi ve 1 milyon TL'nin gasbedilmesi olayına ilişkin, gözaltına alınan 13 kişiden 10'unun adliyeye sevk edildiği belirtildi.

Şişli Bomonti'de bir döviz bürosunda para transferinde görevli kurye olarak çalışan emekli Başkomiser Dursun Körkoca, 24 Eylül 2009 tarihinde silahla öldürüldükten sonra taşıdığı 1 milyon TL gasp edildi.

YANINDAKİ ŞOFÖRÜ BİLE İHANET ŞEBEKESİNDE

Gasp Büro Amirliği"nce yürütülen çalışmalarda, Körkoca'nın bulunduğu otomobilin şoförlüğünü yapan Tolga Y.'nin (34) ifadesi çelişkili bulundu. Bunun üzerine Tolga Y. yakın takibe alındı. Olayın ardından işten ayrılarak Eskişehir"e kaçtığı tespit edilen Tolga Y. burada yakalanarak gözaltına alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğü"ne getirilerek sorgulaması yapılan Tolga Y. soygun olayının içinde olduğunu itiraf etti. Tolga Y."nin diğer şüphelileri ifade etmesi üzerine Şişli ve Kağıthane"de 16 ayrı adrese eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

Operasyonlarda, soygunu oğlu ile birlikte planladığı ileri sürülen yedek parça dükkanı bulunan Havva D., Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü"nde görevli 3 yıllık polis memuru Halil İbrahim C."nin de aralarında bulunduğu 9 kişi daha gözaltına alındı.

Zanlıların olaydan sonra aralarında paylaştıkları 1 milyon TL"lik soygun parasının 650 bin TL"si ele geçirildi. Ayrıca zanlılardan Tolga Y."nin üzerinden 1 ruhsatsız tabanca elde edildi.

ÖLÜM PLANI MESLEKTAŞIN ESKİ EŞİ VE OĞLUNDAN

Yapılan sorgulamada, Kağıthane"de görevliyken hayatını kaybeden bir Başkomiserin eşi Havva D. İle firardaki oğlu Tuncay D."nin soygunu planladıkları belirlendi. Olaydan önce bir araya gelen zanlıların soygunu yapmak için bir kaç alternatifli plan yaptıkları ortaya çıktı. Plan gereği öldürülen Dursun Körkoca"nın şoförü Tolga Y."nin haber vermesiyle motosikletli ve otomobille gelen diğer zanlıların soygunu gerçekleştirdikleri anlaşıldı.

TETİĞİ POLİS MESLEKTAŞI ÇEKMİŞ

Emekli Başkomiser Körkoca"yı halen görevdeki polis memuru Halil İbrahim C."nin silahla vurarak öldürdüğü ve diğer zanlıların çantadaki parayı otomobille kaçırarak ortadan kaybolduğu tespit edildi.

ARSLAN PAYI ANNE VE OĞULA

Zanlıların olaydan sonra parayı aralarında paylaşarak dağıldıkları ve paranın yarısının Havva D. İle oğlu Tuncay D."ye düştüğü belirlendi.

PARALARI HARCAYAMADAN YAKALANDI

Yapılan operasyon sırasında, Havva D."nin evinde paranın büyük kısmı, çamaşır makinesi ile bulaşık makinelerinin vidaları sökülerek içine yerleştirilmiş halde bulunduğu öğrenildi.

Emniyet Müdürlüğü"ndeki işlemleri tamamlanan 2"si kadın 10 kişi Şişli Adliyesi"ne sevk edildi. / hürriyet