Ataşehir"de bir hafta önce sağlık maskesi takarak girdiği banka şubesinden 13 bin 680 lira gasp eden soyguncu T.Z., polis tarafından gözaltına alındı. Bankayı soyarken "Kız kardeşim hasta o yüzden yapıyorum" diyen T.Z."nin soygundan yarım saat sonra gittiği 5 yıldızlı otelde iki kadınla alem yaptığı ortaya çıktı.

Ataşehir"de bir banka şubesinde 21 Şubat"ta meydana gelen olayda elinde silah yüzünde sağlık maskesi bulunan bir kişi, bu şubeyi soymuştu. Güvenlikçinin silahını da alan ve iki tabancayla çevredekileri tehdit eden soyguncu, kasada bulunan 13 bin 680 lirayı alarak kaçmıştı. Soygun sırasında zanlı çevresine "Kız kardeşim hasta, bu nedenle yapıyorum" diye bağırmıştı.

Gasp Büro Amirliği tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada polis önce sağlık maskesinin alınmış olabileceği eczaneleri araştırmaya başladı. Kısa süre sonra banka soyguncuyla aynı eşkalde olan bir kişinin Ataşehir girişinde bulunan bir eczaneden sağlık maskesi aldığı tespit edildi. Zanlının yüzünün belli olmasının ardından çevrede başlatılan soruşturmada bu kişinin bahçıvanlık ve su dağıtılıcılığı yapan T.Z. olduğu belirlendi. Polis soygun olayından sonra ortalarda gözükmediğini tespit ettiği T.Z."yi gasp ettiği parayı harcadıktan sonra geldiği eski mahallesinde gözaltına aldı.

KREDİ BAŞVURUSU KABUL OLMAYINCA SOYGUN YAPMIŞ

Asayiş Şube Müdürlüğü"nde sorgulanan T.Z., suçunu itiraf etti. T.Z."nin işsiz kaldıktan sonra kredi kartı ve arkadaşlarına olan borçlarının arttığını bunu ödemek için bir hafta önce aynı banka şubesine kredi başvurusunda bulunduğu ortaya çıktı. Daha önceden sabıkası bulunmayan T.Z."nin kredi başvurusunun reddedilmesinin ardından soygun yapmaya karar verdiğini söylediği belirtildi.

ÖNCE SAĞLIK MASKESİ ALMIŞ

Gasp Büro Amirliği"nde olayı detayları ile anlatan T.Z., "Bankayı soymaya karar verdikten sonra sabah saatlerinde sağlık maskesi alarak yüzüme taktım. Bir taksi çevirerek bankaya geldim. Taksiciye grip olduğumu bu nedenle maske taktığımı bankadan para çekip gelene kadar beklemesini istedim. İçeri girdikten sonra yanımdaki kuru sıkı silahı çektim. Güvenlik görevlisinin tehdit ederek silahını aldım. Bankadan para dolu poşeti aldıktan sonra dışarı çıktım. Ancak taksici beni beklemiyordu. Bu nedenle yaya olarak kaçmaya başladım" dedi.

SOYGUNDAN SONRA İKİ KADINLA 5 YILDIZLI OTELE

Aynı bölgede suculuk yaptığı için çevreyi iyi bildiğini söyleyen T.Z., "Yaya olarak kaçarken önce kuru sıkı silahımı bir çöp tenekesine attım. Daha sonra zilini çaldığım bir binaya girip, güvenlikçiden aldığım tabancayı sakladım. 10-15 dakika kadar ortalığın sakinleşmesini bekleyip bir taksiye binerek 5 yıldızlı otele gittim. Oraya birlikte olmak için daha önceden tanıdığım iki kız arkadaşımı çağırdım" diye konuştu. Polis, T.Z."nin 3-4 gün bu otelde kaldığını daha sonra gasp ettiği para ile Ataşehir bölgesinde kendisine bir ev kiraladığını öğrendi.

PARA DOLU ÇUVALI GÖRMEMİŞ

Öte yandan soygun sırasında 13 bin lira gasp eden zanlının kasanın hemen yanında bulunan içinde 100 bin lira olan çuvalı fark etmediği ortaya çıktı. Bankodaki çekmecede bulunan 13 bin lira para için "Bankada bu kadarcık mı para var?" diye söylenen zanlının çalışan tarafından "Bugün pazartesi daha sabah saatleri ancak bu kadar para olur" diye ikna edildiği öğrenildi. Görevliye inanan T.Z."nin 13 bin lirayı yetindiği, içinde yaklaşık 100 bin lira çuvalı almadan şubeden ayrıldığı belirtildi.

T.Z, polisteki işlemleri bitirildikten sonra Kadıköy Adliyesi"ne sevk edildi. Soygun sırasında ''hasta olan kız kardeşim için yapıyorum'' diyen daha sonra iki kadınla aleme gittiği belirlenen T.Z. basın mensuplarına "Soygunu sevdiğim için yaptım" diye seslendi.

Hürriyet