İstanbul Sultanbeyli Kaymakamlığı’nın maddi durumu yerinde olmayan ve sosyal güvencesi bulunmayan vatandaşlara yaptığı kömür yardımına mahalle muhtarından engel geldi.

Kaymakamlık tarafından verilen kömürü eksik ya da hiç alamayan vatandaşlar gönderdikleri şikayetlerde “Kaymakamlık 40 torba kömür veriyor muhtar 10 torbasını vermiyor” denildi.

İstanbul Sultanbeyli Orhangazi Mahallesi sakinleri Türkiye’nin En Büyük Şikayet Portalı Şikayetvar’a gönderdikleri şikayetlerle mahalle muhtarlarını şikayet etti. Kaymakamlığın gönderdiği kömür yardımının muhtar tarafından engellendiğini öne süren vatandaşlar ne kadar yardım alındığına dair belge verilmemesinden dert yandı.

“Muhtarımızdan şikayetçiyiz” diyen mahalleli şikayetlerini “Kaymakamlığın bize gönderdiği 40 torba kömürün 10 torbasına muhtar el koyuyor. Kömür yardımı alacağına ilişkin makbuzu olanlara ise ‘kömür yok’ diyerek kömür vermiyor. Soğuk havaların arttığı bu günlerde mahalle muhtarı yardıma muhtaç vatandaşları zor durumda bırakıyor. Birçok unsur göz önünde bulundurularak dağıtılacak olan kömürler, maddi durumu yerinde olmayan ve sosyal güvencesi bulunmayan vatandaşlara ulaştırılması için gönderilirken muhtar yardımlara kendince engel koyuyor.”