Sosyal medyada, 5 yaşındaki bir kız çocuğuna sigara içirildiği görüntülerin gündemolması üzerine harekete geçen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, videoyu çeken kadınhakkında soruşturma başlattı.

Kocaeli Gölcük’te yaşadığı belirlenen 28 yaşındaki P.S.’nin talimatla ifadesini alan İstanbul Cumhuriyet Savcılarından Sait Yakışan şüpheli kadın hakkında iddianame düzenledi. 5 yaşındaki Y.E.’nin mağdur olarak yer aldığı iddianamede, şüpheli P.S.’nin 2011 doğumlu mağdur Y.E.’ye sigara içirdiği ve bunu videoya kayıt ederek sosyal paylaşım sitesi instagramda yayınladığı anlatıldı.

“HADİ ABLA EVCİLİK OYNAYALIM”

İddianamede, şüpheli P.S.’nin ifadesinde, kendisinin sigara içmediğini ve Y.E.’ye de sigara içirmediği söylediği kaydedildi. Hakkındaki suçlamaları reddeden P.S.’nin 10 Mart 2016 tarihinde kuzeni G.E.’nin İstanbul Beyoğlu’ndaki evine misafirliğe gittiğini belirterek, “16 Mart 2016 günü saat 10.30 sıralarında kuzenim Eminönü’ne gitti. Benve kuzenimin kızı olan Y.E. evde yalnız kaldık. Ben lavaboya geçmiştim. Sonra lavabodan çıktım ve mutfakta Y.E'’nin elinde sigara olduğunu gördüm. Y.E bana ‘Hadi abla evcilik oynayalım’ dedi. Ben de şaka maksadıyla telefonumun kamerasını açarak yaklaşık 10 saniye kadar görüntüsünü çektim” dediği kaydedildi.