Her yıl 14-20 Mayıs arası düzenlenen Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri Aydın’da valilik önündeki Atatürk Anıtı’na Çelenk konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Daha sonra Sosyal Güvenlik İl Müdürü Kaşif Kılıç ve beraberindeki heyet Vali Kerem Al’ı Makamında ziyaret etti.
Ziyaretten memnuniyetini dile getiren Vali Kerem Al, Sosyal Güvenlik Haftasını kutladı. Kurumun sunduğu hizmetlerin kalitesinin artırılmasının önemine değinen Vali Al, vatandaşların memnuniyetini kazanmanın gerekliliğine işaret etti.
Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini belirten Kaşif Kılıç, Aydın için rakamsal değerlerde verdi. Aydın ilinde işyeri sayısının 21 bin 810, aktif sigortalı sayısının da 217 bin 676 kişi olduğunu ifade eden Kılıç, aylık alan kişi sayısının 175 bin 566 olduğunu söyledi. Sigortalıların bakmakla yükümlü olduğu kişi sayısının ise 476 bin 775 olduğunu belirten Kılıç, “Sosyal Güvenlik Reformu ile birlikte SGK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı tek çatı altında birleştirilmiş ve bugünkü adıyla Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) oluşturulmuştur. Mutlu ve güvenli bir gelecek ortamı oluşturulmasında, başta işverenlerimiz olmak üzere bütün vatandaşlarımızdan kayıt dışı istihdam konusunda hassasiyet bekliyoruz. Kayıtlı istihdam arttıkça kurum kaynakları artacak, buna paralel olarak sunduğumuz hizmetlerin de kalitesi yükselecektir. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bir amacı da vatandaşlarımızı sigortalı yapıp Genel Sağlık Sigortası kapsamına almaktır” dedi.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg