Sosyal ve kültürel destek paketiyle Diyarbakır'da futbol akademisi, Kilis'te müzik okulu, Siirt'te ise tiyatrolar açılacak. Batman'da olimpiyat şampiyonları yetişecek.

Hükümet, GAP"ta başlattığı ekonomik atağı sosyal alanda da devam ettirecek 398 proje hazırladı. 50 milyon YTL bütçesi olan projelerle, yetenekli gençlere şehirlerinde müzik eğitimi verilecek.

AK Parti Hükümeti, yıllardır gündemden düşmeyen Güneydoğu"nun sosyal ve kültürel geri kalmışlığını ortadan kaldırmak için 9 ili kapsayan sosyal destek paketi hazırladı. GAP Eylem Planı"na paralel olarak hazırlanan paket toplam 398 sosyal ve kültürel projeden oluşuyor. Örneğin, pakette yer alan Siirt"te, sokaktan sahneye projesi ile halka tiyatroyu sevdirme ve kaynaştırma sağlanacak. Kilis"te, bir nota bir ses projesi ile gençlere müzik alanında eğitim verilecek. Yine Diyarbakır"da, taş atma gol at projesi ile futbol alanında yetenekli gençlere futbol konusunda eğitim verilecek.

DİYARBAKIR"A 53 PROJE

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren"in koordinatörlüğünde yürütülen GAP Eylem Planı"nın, sosyal destek projeleri ile ilgili çalışma tamamlandı. DPT, bölge halkının temcileri ile görüşerek, 9 il için sosyal destek projeleri hazırladı. Projelerin uygulanacağı iller, Şırnak, Şanlıurfa, Siirt, Mardin, Kilis, Gaziantep, Diyarbakır, Batman ve Adıyaman"dan oluşuyor. Sosyal destek paketi kapsamında, Şırnak için 10, Urfa için 67, Siirt ve Mardin için 34"er, Kilis için 31, Gaziantep için 37, Diyarbakır için 53, Batman için 42 ve Adıyaman için 90 proje hazırlandı.

50 MİLYON YTL HARCANACAK

HER bir projenin de maliyeti tespit edildi. 398 sosyal destek projesi için yaklaşık 50 milyon YTL"lik kaynak ayrıldı. Projelerin bir kısmı başlatılırken bir kısmı da 2009 yılında başlayacak. Projelerin büyük kısmını gençlere yönelik projeler oluşturuyor. Bu çerçevede hazırlanan projelerin başında ise, Güneydoğu illerinde bulunan başarılı öğrencilerin ücretsiz olarak dershaneye gitmeleri sağlanacak. Ayrıca, okulu bulunmayan yerleşim yerlerine ise gezici okullarla eğitim götürülecek.

Müzik eğitimini "yerinde" alacaklar

SESİ güzel olan gençlere müzik eğitimi verilecek. Siirt"te, sokaktan sahneye projesi ile halka tiyatroyu sevdirme ve kaynaştırma sağlanacak. Kilis"te, bir nota bir ses projesi ile gençlere müzik alanında eğitim verilecek. Yine Diyarbakır"da Taş atma gol at projesi ile futbol alanında yetenekli gençlere futbol konusunda eğitim verilecek. Batman için hazırlanan, olimpiyatlara sporcu yetiştirme projesi ile de yetenekli gençler seçecekleri spor dallarında olimpiyatlar için yetiştirilecekler.


Star gazetesi