Konuyla ilgili kendisinden şikayetçi olan kişilerin esas amaçlarının farklı olduğunu da belirten Bölge Çalışma Müdürü Yakup Balık, Kurumda görevli Türk Büro-Sen"e kayıtlı iki memur hakkında soruşturma açıldığını bu nedenle kendisine şikayet edildiğini ileri sürdü.
Yarından itibaren yıllık izine ayrılacağı için Aydın Valiliği"nden izin aldıktan sonra sözlü açıklama yapan Aydın Bölge Çalışma Müdürü Yakup Balık, “2006 yılında kurumumuza güvenlik kamerası kuruldu. Ve bu kameralar ses kaydedici özelliği de varmış, bundan personelin de bilgisi var. Bu kameralar hem güvenlik amaçlı hem de memurun çeşitli ithamlara karşı zan altında kalmaması içindir. Yani kamera sisteminin esas amacı memurları dinlemek için değildir. Personelimize itham edilecek suçlara da sesli ve görüntülü kayıtlarla delil olarak gösterebilmek amacıyladır. Bu sendika daha önce de benim hakkımda çeşitli suçlamalarda bulunup şikayetçi oldular.Aydın Bölge Çalışma Müdürlüğümüzde 22 personelimiz 9 kameramız var. Ben bunları tek tek nasıl dinleyeyim” dedi.
“KİMSENİN EVİNİ VE ODASINI DİNLEMİYORUZ”
İddia edildiği gibi kimsenin mahrem sayılacak hiçbir konusunun dinlenmediğini ve Bölge Çalışma Müdürlüğü"nün bir kamu binası olduğunu dikkat çeken Kurum Müdürü Yakup Balık, “Bizce yarası olan gocunuyor. Ayrıca burası kamuya ait hizmet binası. Burada kimin ne özeli oluyor. Özel hayat insanın kendi evinde olur” sözlerine yer verdi.
Balık ayrıca, ses kayıtlarının faydasını gördüklerini geçen günlerde personelini ithamda bulunan bir kişinin bu iddiasının ses kayıtları ile çürütüldüğünü de sözlerine ekledi.