Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ, 'belge' hakkında 'Anayasayı ihlal' iddiasıyla yapılan suç duyurusuyla ilgili kararı yine kendi verecek

Mazlum-Der'İn haziranda Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'ne Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve Albay Dursun Çiçek hakkında yaptığı suç duyurusunda ilginç bir gelişme yaşandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Başbuğ hakkındaki soruşturmaya 'görevsizlik' vererek dosyayı Genelkurmay Adli Müşavirliği'ne gönderdi.
Müşavirliğin rapor düzenleyeceği ve bu raporu da Orgeneral İlker Başbuğ'a sunacağı öğrenildi. Müşavirlik, Başbuğ'dan soruşturma izni isteyecek. Başbuğ'un da rapora göre 'Soruşturma emri' vermesi veya vermemesi bekleniyor. Başbuğ'un soruşturma emri vermesi halinde kendisi hakkında Genelkurmay Askeri Savcılığı tarafından soruşturma açılacak.
Mazlum - Der Genel Başkan Yardımcısı Emrullah Beytar, AKŞAM'ın sorusu üzerine, 'Darbe günlükleriyle ilgili komutanların yargılanması için AİHM'e gittik. Müşavirliğin kararına göre bu konuyu da AİHM'e götürebiliriz' dedi.