Teknik Direktör Rijkaard"ın sahaya sürdüğü genç isimler vasatı aşamadı, futbollarıyla hayal kırıklığı yarattı. Avusturya ekibi Beichler"in golüyle galibiyeti kaptı.

Hem Galatasaray hem de biz turistik seyahatteyiz. Stres yok. Gruptan lider olarak çıkmayı garantileyen Aslan"ın son durağı Graz. Formalite maçından başka hiçbir anlamı olmayan 90 dakika.
Biraz Graz"dan bahsedelim. Avrupa"nın kültür şehirlerinden biri. Zaten Unesco tarafından kültür mirası ilan edilmiş. Schlossberg Saat Kulesi şehrin simgesi. Viyana kapılarına kadar uzanan Osmanlıların izleri var. Şehir merkezinde Türk sokakları dikkat çekiyor. Saat kulesinin yanındaki müzede esir alınan Türk askerlerin yaptığı 94 metre derinliğindeki Türk kuyusu (Türkenbrunnen) duruyor.
Soğuk bir şehir. Kentin göbeğinden Mur Nehri geçiyor. Yaklaşık 10 bin Türk yaşıyor. Üniversite ve kayak merkezi özelliği ise ayrı bir hava katıyor bu küçük ve soğuk kente.
Stada doğru yol alıyoruz. Eski ismi Arnold Schwarzenegger. ABD"de California Eyaleti Valisi Schwarzenegger"in 2005"te idamı onaylayan açıklamaları, terminatör filmlerinin kahramanı ve Graz"lı bu ünlünün isminin Yeşiller ve Komünist Partisi"nin tepkileri sonucu çıkarılarak UPC Arena"ya dönüşmesine neden olmuş.
Hava buz gibi. Kar da hafiften yağıyor. Belki futbol içimizi ısıtır diye düşünüyoruz. Ama nerde! Kadro yedek ağırlıklı, ama daha da ilginç olan diziliş. Alpaslan sol bek, Aydın ilerde son adam. Aslında güzel fırsat kendini göstermen için. Ne yazık ki, o heyacan yok. Yenilen gol ise komedi. Servet hatalı, ama Aykut da o topu çıkarabilirdi. Sonuçta da verilen şansı yedek takım kötü kullandı.
20"de Servet"in hatasında Lavric topu önünde buldu. Bu oyuncunun vuruşu Aykut"tan dönerken, Beichler dönen topu ağlarla buluşturdu: 1-0.
31"de Schildenfeld"in büyük hatasında Aydın kaleci Gratzei"yle karşı karşıya kaldı, çalımını attı. Ancak topu Sonnleitner"in üzerine nişanladı. 35"te zincirleme hatada Beicher boş kaldı. İlk goldeki başarısını gösteremedi. 51"de Hölzl savunmanın arkasına sızdı, ama ofsayta takıldı.

Çetin"den siftah
Cim-Bom"da altyapının başına geçen Hollandalı Jan Derks"in, A2"den, profesyonel takıma gönderdiği ilk genç futbolcu olan Çetin Güngör, Sturm Graz"a karşı son 23 dakikada Alparslan"ın yerine oyuna dahil oldu. A takım formasını ilk kez Avusturya"da giyen 19 yaşındaki Çetin, defansın sağında görev yaptı.

Kobra önlemi
Galatasaray"ı, Sturm Graz deplasmanında Avusturya"nın “Kobra” adlı 50 kişilik anti-terör timi korudu. Avusturya emniyetinin, DTP"nin kapatılması nedeniyle bölücü terör örgütü üyelerinin Avrupa"nın çeşitli bölgelerinde eylem yapacakları yolunda ihbar aldığı ve bunun üzerine Kobra ajanlarını Graz"a gönderdiği bildirildi.

Eksi 8 derece
Karşılaşma dondurucu bir havada oynandı. Maçın oynandığı sırada sıcaklık eksi 8 derece olarak tespit edilirken, saha zemini ısıtmalı olduğu için aralıklarla yağan karın çimler üzerinde birikmediği görüldü. Soğuk nedeniyle Galatasaraylı oyuncuların tamamına yakını eldiven taktı. Kale arkalarında görev yapan çizgi hakemleri de eşofman giydi.

Otelde sürpriz
Galatasaray kafilesi, Graz"da kaldığı Parades Otel"de tatlı bir sürprizle karşılaştı. Sarı-kırmızılı takımın, 2001"de Sturm Graz"la yaptığı maçların fotoğraflarını otelin duvarlarında gören yöneticiler ve oyuncular şaşkınlık yaşarken, geçmişe kısa bir yolculuk yaptılar. O dönemden takımda kalan tek oyuncu Emre Aşık olurken, teknik patron Mircea Lucescu ile Hasan Şaş"ın genç halleri dikkat çekti. / milliyet