Didim"de faaliyetlerini sürdüren Turizm Acenteleri, Didim Ticaret Odası"nın organize ettiği toplantıda ikinci kez bir araya gelerek sorunlarını tartıştılar.
Didim Ticaret Odası Meclis Toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver,Didim Ticaret Odası Meclis Başkanı Ümit Soneren, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ve Didim"de faaliyetlerini sürdüren turizm acentelerinin yetkilileri katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver; sorunların giderilmesi için ilgili tüm kurumların birlikte hareket edilmesi gerektiği, bu amaçla daha geniş bir katılımla ikinci kez toplandıklarını belirtti. Toplantıda ilk etapta alınacak önlemler ve gerçekleştirilecek faaliyetler tartışıldı.
Toplantı sonunda şu kararların alındığı belirtildi: “Ticaret Odası tarafından bastırılacak İngilizce ve Türkçe broşürlerle havaalanlarına ve turistik yerlere kaçak transfer yapanlar ile bu kaçak transfer araçlarından yararlanan Türk ve İngiliz vatandaşlarının uyarılması sağlanacak. Ticaret Odası, İl turizm Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve TURSAB yetkililerinden oluşan bir heyetle, kaçak transfer yapan firmalara yönelik denetlemeler sıklaştırılacak Havaalanı ve diğer transferlerde haksız rekabete gidenler hakkında daha sık denetimler yapılacak. Özellikle sigorta ve güvenlik konularında hassas davranılacak”
Yaklaşık 3 saat toplantı sonunda Başkan Döver katılımcılara teşekkür ederken, “Alınan kararlara Ticaret Odası olarak üzerimize düşen görevi bir an önce yerine getireceğiz. Tüm acentelerin birlik beraberlik içerisinde sorunlarını aşacağına inanıyorum.” dedi.