Didim Ticaret Odası toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Gaze Hologh, Didim Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Böcü, Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bahattin Gökdemir ile oda üyeleri katıldı.
Toplantının açılışında konuşan S.S Altınkum Didim Gezi Tekneleri Kooperatifi üyeleri, sorunlarını dile getirdi. TÜRSAB"ın kendilerine yönelik yaptığı uygulamaları eleştirirken üyeler, TÜRSAB"ın tekne sahiplerini kendilerine bağlı acentelere bağlanması yönünde talepleri olduğunu, fakat kooperatife bağlı oldukları için bu uygulamayı karşı olduklarını ifade etti. Yaşanan sıkıntı yüzünden zor günler yaşadıklarını kaydeden üyeler, bu konuda Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Gaze Hologh"dan yardım talep etti.
Sorunlarla ilgili konuşan Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Gaze Hologh, TÜRSAB ile yaşana sorunun Bodrum"da da yaşandığını belirterek, “Bu konu Bodrum"da çözüme kavuşturuldu. Bu anlamda sizleri Bodrumdaki diğer tekne turu yapan üyelerimizle görüştüreceğiz ve sorunun nasıl çözüleceğine ilişkin sizleri bilgilendirsinler. Bu sorunun çözülmesi örnek teşkil edeceğinden sorunun çözüleceğine inancım tam” dedi.
Hanutçuluk sorunuyla ilgili olarak konuşan Didim Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Böcü de, “Her yıl aynı sorun yaşanıyor. Her teknenin başında iki kişi, bu kötü de bir görüntü. Bu sorunun çözümü için tekne sahipleri tek fiyat üzerinde anlaşmalı ve kooperatif aracılığıyla tek fiyat üzerinden biletler satılarak bu sorun çözülebilir” diye konuştu.
Tekne sahiplerinin yeni bir iskele yapılması yönündeki taleplerini de değerlendiren Böcü, bu konuda gerekli inceleme ve çalışmaların yapılması için girişimlerde bulunacağını belirtti.