Partiden yapılan açıklamaya göre, Bakırköy’de vatandaşlarla bir araya gelen Kurtulmuş, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, terörün hiçbir şart altında tasvip edilmesinin mümkün olmadığını belirtti.
 
Kurtulmuş, “Seçimlerin özgür bir ortamda yapılabilmesi için uygun ortamın sağlanması gerekiyor. Türkiye seçim ortamına giderken yapılan bu terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Bu saldırılar, seçimin huzuruna yönelik ve şaibe oluşturmak için yapılan saldırılardır” dedi.
 
Kurtulmuş, huzurlu bir ortamın sağlanması için siyasetin mutlaka kararlı olması gerektiğini ifade ederek, “Türkiye’de Kürt sorununun çözülmesi için toplumda yüksek beklentiler oluşturulmuş; fakat sonra bu beklentiler heba edilmiştir. Parlamentoda bulunan 4 partinin de bu işte olağanüstü tarihsel vebali vardır. Terörün tamamen ortadan kaldırılması için Türkiye’nin demokratikleşmesi ve toplumsal barışın sağlanması gerekir. Türkiye sadece Kürt sorununu değil, diğer bütün ayrışma noktalarını ileri bir demokrasi programı ile çözmek zorundadır.
 
Bunun yapılacağı yer ise parlamentodur ve bu iş sokakta ya da dağda çözülemez. Türkiye’de herkesin eşit ve özgür yurttaşlar olduğu bir siyasal sistemi kurmak zorundayız. Zaten milletimiz de bu tür terör olaylarına prim vermeyecek oranda gerekli sağduyuya sahiptir. İnşallah Türkiye bu sorunları da büyük bir kararlılık ve sağduyu ile aşacaktır. HAS Parti olarak bizim birinci önceliğimiz siyasal sistemin demokratikleşmesini ve toplumsal barışı acilen sağlamaktır. Bunun yolu da egemenliğin kayıtsız şartsız millette olduğu bir Türkiye’yi kurmaktır” dedi.
 
Bir gazetecinin, “MHP’nin yöneticileri hakkındaki kaset iddialarıyla” ilgili sorusu üzerine Kurtulmuş, siyasetin kavga üzerinden değil, proje ve programlar ortaya konularak yürütülmesi gerektiğini belirtti.
 
Yülek: Bu sistem artık değişmeli
 
HAS Parti Adana Milletvekili adayı Ertan Yülek, esnaf ziyaretlerinde halkın sorunlarını dinledi.
 
Türk ekonomisinin belini 2001’de hayata geçirilen ekonomik politikaların büktüğünü vurgulayan Yülek, “2001 yılındaki üçlü koalisyonda bildiğiniz gibi dışarıdan gelen Kemal Derviş, 15 günde istediği 15 kanunu çıkartarak Türk ekonomisinin belini kırdı. O kanundan sonra tütüncülük yok oldu, şeker pancarı ekimine kota getirildi; şimdi tamamen kaldırıldı. Fındık bahçeleri söktürüldü ama aynı yıl Dünya Bankası, fındık ekimi için Gürcistan’a, İspanya’ya ve İtalya gibi ülkelere destek verdi.” dedi.
 
YENİ BİR MEDENİYET İNŞA EDECEĞİZ
 
“Bu sistem böyle gitmez. Bu sistem kapitalizm sistemidir” diyen Yülek, “Bir an önce bu sistemi bırakarak kendi sistemimizi yani yerli olan sistemimizi kurmak zorundayız. HAS Parti olarak bu toprakların insanlarıyla birlikte yeni bir medeniyeti inşa etmek için Anadolu yollarında koşturuyoruz. Ama bunun çözümü sizde” şeklinde konuştu.