Toplantıyla ilgili bilgi veren Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün, 2001 yılından beri dillendirdikleri ortak kullanım ve ortak satış mağazası projesi ve aralık ayında yapmış olduğumuz üyelerimiz isterse eylem yapabiliriz açıklamamızla ilgili bir toplantı yaptıklarını söyledi. Bu toplantıda bazı kararlar aldıklarını kaydeden Algün aldıkları kararları şu şekilde sıraladı, “Ortak kullanım ve ortak satış mağazasıyla ilgili şu an içinde bulunduğumuz ekonomik koşullar nedeniyle yapılması, hayata geçirilmesi mümkün görünmemektedir. Dolayısıyla şu an herkes ayakta kalma mücadelesi vermektedir, kendi öz sermayemizin olmayışı böyle bir projenin gerçekleşmesi mümkün görünmemektedir dolayısıyla oda olarak bundan sonra ortak kullanım ve ortak satış mağazası açma çalışmalarına Devlet desteği olmadığı sürece gündeme getirmeyeceğiz.
Aralık ayında gündeme gelen ekonomik ve sektör sorunlarımıza gündeme getirmek için yapmaya planladığımız eylem ile ilgili ise şu an içinde bulunduğumuz durum nedeniyle sanatkarlarımızın eylemden bir netice alamayız? Netice alınmayacak eylem yapmamıza gerek yok şeklindeki önerileri değerlendirilmiş ve eylem yapmama kararında hemfikir olunmuştur. Sanayide kayıt dışı ve kaçak çalışanların önlenmesi noktasında ilgili kurumlara şikayetlerin işletilmesi kararına varılmıştır. Ayrıca mevcut işyerleri denetim ve üretimde sorun yaşarken yeni açılan işyerlerinin getirdiği sorunlar konuşularak yeni işyerlerinin açılmasında belirli kriterlerin getirilmesi için çalışma yapılması istenmiştir”

"HALEN ÇÖZÜM BEKLİYORUZ"
Aydınlı marangozlar olarak birlikte hareket etmeye devam edeceklerini kaydeden Algün, “Üyelerimizle yaptığımız toplantı neticesinde özellikle sanatkarlarımızın çok zorda oldukları ve birçok konuda çözüm beklediklerini gördük ama çözüm halen bir yerlerden beklenmektedir. Biz yönetim kurulu olarak üyelerimizin istek ve talepleri doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz ancak sorunlarımızın farkında olması gerekenler, sorunlarımızı bildiklerini de sanmıyoruz. Eğer gerçekten bazı sektörler gözden çıkarılmış ise bu konuda ilgili bakanlık çıkıp açıkça bunu söylemelidir. Aksi halde önümüzdeki süreçte çok sayıda ve çok ağır sorunlar yaşamamız kaçınılmaz görünmektedir” şeklinde konuştu. -iha