Çeşitli konularda çalıştaylar düzenleyen dernek yöneticileri son olarak Aydın"ın gelişme potansiyelleri ve sorunlarını ele aldı.
Bir akademisyen yönetmenliğinde beyin fırtınası tekniği ile yürütülen çalıştaya, TÜMSİAD Aydın Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Petekkaya, Yönetim Kurulu Üyeleri; Nusret Ünal, Serdar Ertuğrul, Ercan Petekkaya, Şadi Çerçi, , Yüksel Yolçi, Hakan Çamlıca, Sezar Yüksel ile İl Genel Sekreteri Talat Çerçi de katıldı. Tam gün süren bir Çalıştay toplantı uygulaması ile “TÜMSİAD Aydın Şubesi Yol Haritası”nı belirledi.
Yapılan çalıştayda; Aydın ilini geleceğe taşıyabilecek dinamiklerin, yaşanılan sorunların çok daha üstünde olduğu, var olan sorunları, diğer illere göre göreceli olarak daha az olduğu değerlendirildi. Benzer şekilde; Aydın ilinin denize kıyısı olması, sahip bulunduğu iki limanı, otoyolu, demiryolu ve hava yolu imkanları ile önemli bir altyapıya sahip bulunduğu; çok zengin tarım üretim potansiyeli ve tarihsel dokusu ile geleceğe yönelik olarak müthiş bir gelişme potansiyeline sahip bulunduğu da Çalıştay toplantısında ortak görüş olarak belirlendi.
Konuyla ilgili açıklama yapan, TÜMSİAD Aydın Şube Başkanı Özcan Petekkaya, “TÜMSİAD Aydın Şubesi, Aydın İlinde yürüteceği faaliyetlerini; öncelikle Aydın ilinde yaşayan sakinlerin yararına olmak üzere, sosyal sorumluluk duyarlılığı ve önceliği içinde ele alma kararı içindedir. Bu çerçevede TÜMSİAD Aydın Şubesi; Aydın İlinde Sosyal Sorumluluk Projelerinin artırılması, Girişimcilik bilinçlenmesinin geliştirilmesi, Örgün Eğitimde nitelik ve niceliğin artırılması, Yetişkinler eğitimlerinin, hayat boyu öğrenme yaklaşımı içinde ele alınması, Aydın Kültürünün, Aydın"a yerleşen diğer yöre insanlarımızla paylaşılması, Kamu Kuruluşları ve Üniversite ile KOBİ kesiminin birlikte çalışabilirliğinin geliştirilmesi, Diğer Sivil Toplum Kuruluşları ile sinerji odaklı işbirliklerinin geliştirilmesi, Başlıkları içinde yer alan konuları; Eğitim, konferans, danışmanlık ve araştırma uygulamaları ile ayrı ayrı projelendirmek üzere yıllık çalışma yol haritasını belirlemiştir” dedi.