Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, koruma altında olan ve aslına uygun restore edilerek tarihe kazandırılacak binalar için belediye olarak mevzuat kapsamında ilgililere yardımcı olmaya çalıştıklarını belirtti.

Hasanefendi Mahallesi 1912 sokak ile 1903 sokağın kesiştiği yerde bulunan tadilatı yapılamadığı için bakımsız olan ve kullanılmadığı için de madde bağımlılarının mekanı haline gelen tarihi binada aslına uygun restore için çalışmalara başlandı. Bakımsız olduğu için de her an yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olan binanın restore edilecek olması da sürekli çıkan yangınlar nedeniyle çevre sakinlerini de sevindirdi.

1920"li yıllarda dönemin mimarisine uygun olarak yapılan ve daha sonra Anıtlar Kurulu tarafından kültür varlığı olarak kabul edilerek koruma altına alınan binanın restorasyonu için izin çıktığı öğrenildi. Aydın Belediyesi Arkeologu Hakan Özkan denetiminde temizlenene evden çok miktarda çöp çıktı. Bu tür evlerin aslında çok güzel ve kullanışlı olduğunu, ancak kullanılmayan yapıların daha çabuk çürüyüp yıkılığını kaydeden Arkeolog Hakan Özkan, mevzuat kapsamında bu evlerin aslına uygun restore edilebildiğini belediye olarak da restore edecek kişilere yine mevzuat kapsamında gerekli kolaylığın sağlandığını kaydetti.