Akşener, MHP"nin Bayrampaşa İlçe Başkanlığı"nda yaptığı konuşmada, özellikle kadınların siyasete katılmalarının önemine işaret ederek, evin geçimini, çocuğunun eğitimini, iş bulup bulamayacağını düşünen kadınların siyasette aktif olarak yer almaları ve bunları gündeme getirmeleri gerektiğini anlattı.

""2007 genel seçimlerine gidilirken halkın reel sorunları yerine, Müslüman bir cumhurbaşkanı seçilip seçilemeyeceğinin tartışıldığını, kimilerinin bu gerçekleşirse "Türkiye"nin yıkılacağını" düşündüğünü"" ifade eden Akşener, ""Biz bu tartışmaların kadınlara, başörtülü ve okuyamayan kızlara hiç bir faydası olmayacağını söyledik. Sonra başörtülü eşi olan Cumhurbaşkanımız seçildi. Bu, Türkiye"yi yıkmadı. Benim ağabeyimin de iki kızı başörtülü. Ama bu tartışmalar o kızlara ve diğerlerinin sorunlarına çözüm olmadı"" diye konuştu.

Yine seçimlere yaklaşılan bugünkü süreçte de halkın asıl sorunları yerine başka tartışmaların yapıldığını ifade eden Akşener, ""Bugün açılım tartışılıyor ama Diyarbakır"da, Batman"da birinci problem işsizlik. Buradaki kadınların, anaların birinci sorunu tencerede yemek kaynatıp kaynatamadığı, kocasının işsiz kalıp kalmayacağı. Türkiye"nin gerçek sorunları bunlar"" dedi.

Asıl sorunun Türkiye"de kadınların tencerelerine bir parça daha et koyup koyamayacağı, çocuklarının eğitim giderlerini karşılayıp karşılayamayacağı, kocalarının işsiz kalıp kalmayacağı olduğuna işaret eden Akşener, şunları söyledi:

""2002 seçimleri de 2007 seçimleri de sizin gerçek gündeminizi oluşturmayan kutuplaşmalarla geçti. Bundan sonra Türkiye"de gerçek gündemin ele alınacağı, kadınların çektiği zorlukların siyaset diline aktarılacağı bir dönem başlıyor. Umarım bundan sonraki süreçte kutuplaşmanın, birbirimizi düşman gibi görmenin ya da gördürmenin hiç bir hayra vesile olmadığını herkes görür. Erkeklerimiz beni affetsinler ama bu hareketin de Türk milletinin de ana omurgası kadınlarıdır. Bunun için siyasete katılın.""