Coca-Cola CEO'su Muhtar Kent, dünyanın en saygın dergilerinden Corporate Responsibility Magazine tarafından, büyük şirketler kategorisinde 'Yılın Sorumluluk Sahibi CEO'su' seçildi

Coca-Cola CEO'su Muhtar Kent, dünyanın en saygın dergilerinden Corporate Responsibility (CR) Magazine (Kurumsal Sorumluluk Dergisi) tarafından Büyük şirketler (cirosu 2 milyar dolar ve üzeri geliri olan halka açık şirketler) kategorisinde 'Yılın Sorumluluk Sahibi CEO'su' seçildi.
ETKİ MESELESİ...

Ödül, CEO'ların şirketlerinin ilgi alanlarını belirlerken ya da yönetirken binlerce farklı paydaş nezdinde elde ettikleri olumlu algıya göre veriliyor. CR magazine editörleri tarafından belirlenen adaylarda üç kriter aranıyor. CEO'nun şirketin gelir ve kâr durumlarına ve hizmet götürülen nüfus göze alınarak yarattığı etkiye bakılıyor.

CESARET DE KRİTER

Adayın kurumsal sorumluluk yeniliklerini yaparken başarısızlık halinde karşılaşabileceği itibarına ya da performansına doğrudan etkisi olacak riski göze alma cesareti de dikkate alınan diğer bir kriter. Seçilecek adayın şirketinin En İyi 100 Kurumsal Vatandaş listesinde yer alması gerekiyor.