Ergenekon davasında örgüt üyesi olduğu iddiasıyla yargılanan Hüseyin Gazi Oğuz, dün ifade verdi ve çapraz sorgusunda da kendisine yöneltilen soruları da yanıtladı.

Savcı Mehmet Ali Pekgüzel"in, bir telefon kaydıyla ilgili olarak "Bu konuştuğun Zeynep kim tanıyor musun?" sorusuna Oğuz "Zeynep isimli şahsı tanırım. Eşimdir efendim. 2 tane de çocuğumuz var" cevabını verdi. "Böyle devasa, eşi benzeri olmayan bir örgütün üyesi olsaydım bir tombalacı, bir esrarcı beni tehdit edebilir miydi? Sadece bir günlük dostluğa 14 aydır yatıyorum" dedi. Oğuz özetle şunları söyledi:

Kuvayı Milliye 1919 Derneği"ne isteğimle üye oldum ve derneğin Pendik İlçe Temsilciliğini aldım. Açılışta Hüseyin Görüm"ün yaptığı konuşmayı beğenmedim. Görüm"e "Dernek mi açıyoruz, tarikat mı açıyoruz?" diye tepki gösterdim. Sonra da dernekten ayrıldım.

Bir kişiye yardım etmem TSK içinde kadro oluşturmak olarak değerlendiriliyor. Bir insanın akrabasına yardım etmesi suçsa inanın pek çok memur bu suçu işlemiştir. Sayın savcılarımız bile.

2006"da Pendik"te restoran açtım. Müşteriye ihtiyacım olduğu için davetiye dağıttığım kişilere tanıdıklarını getirmelerini söyledim. Muzaffer Tekin de teyzemin oğluyla geldi.

HÜRRİYET