Yüz binlerce gencin geleceğini belirleyecek olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) devam ediyor. Üniversite adayları, gerçekleştirilen LYS-2 Fen Bilimleri Sınavı'nda zamanla yarıştı. İstanbul Üniversitesi'nde sınava giren öğrenciler sorular karşısında ter dökerken, aileler de dışarıda sabırsızlıkla çocuklarını bekledi. Sınavdan çıkan öğrenciler, sınavın genel anlamda kolay olduğunu belirtti.

Sınavdaki oğlunu bekleyen bir baba, "Çocuklar okuyup, ileri de bir şey olmaya çalışacaklar. Oğlum içeride, inşallah iyi bir sonuçla çıkar. Kendine güveniyor" dedi.

Çocuğunun çok çalıştığını ifade eden bir anne ise"Oldukça sakinim, rahatım. Hepimiz için hayırlısı olsun. Allah emeklerimizi boşa çıkartmasın. Dershaneye gitmeden hazırlanmaya çalıştı. Önemli olan kişisel çaba" şeklinde konuşurken, bir başka kişi ise "Heyecanlıyız, gerginiz. Geçen hafta matematikler iyi geçmedi. İnşallah bir yer kazanırlar, hayatını kurtarırlar" diye konuştu.

"SINAV KOLAYDI"

Sınavın genel anlamda kolay olduğunu belirten öğrenciler, "Sınav kolaydı. Çalışan için her zaman kolay. Sadece kimya biraz zorladı. Genel olarak kolaydı. Biraz çalışmak gerekiyordu" dedi.

Bir öğrenci ise soruların kolay olduğunu belirterek, "Yalnız şekeri az koymuşlar, 3 tane şeker yetmiyor"şeklinde konuştu.