Şüpheli olarak TV programına çıkan kadının şoförü “Haberim yok” dedi. İpuçlarından sonra çarpaz sorguya alınan ve akraba olan şoför, “Para istedim vermedi, öldürdüm” diyerek cinayeti itiraf etti.

ALMANYA"da 30 yıl çalıştıktan sonra Türkiye"ye kesin dönüş yapan Mehmet Öztürk ve eşi Gülizar Öztürk, 2004"ten itibaren Keçiören"de yaşamaya başladı. Mehmet Öztürk, 2007"de hayatını kaybettikten sonra eşi Gülizar Öztürk"e (56) 5 milyon TL"lik nakit ve çok sayıda arsa miras kaldı. 16 Mayıs"ta evinden çıkan Öztürk, kayıplara karıştı.

Polis, altı ay süren aramalarda sonuca ulaşamayınca Gülizar Öztürk"ün öldürülmüş olabileceği ihtimali üzerinde yoğunlaştı. Öztürk"e ait bağ evinde araştırma yapan polis, herhangi bir ipucu bulamadı. 29 Ağustos"ta bir TV programına katılan Gülizar Öztürk"ün ağabeyi Sabri Keleş, kardeşinin kaybolmasından ölen eşi Mehmet Öztürk"ün yeğeni Taştan Ö."yü sorumlu tuttu. Canlı yayına katılan Taştan Ö. ise yengesinin nerede olduğunu bilmediğini belirterek, şunları söyledi:

İmam nikâhı iddiası “Gülizar yengemin vekaletiyle işlerini takip ediyordum. Aynı zamanda koruması ve şoförüyüm. 1500 lira aylıkla çalışıyordum. Yengem gezmeyi seven biriydi. Akrabalarımız kendisine "Taştan Bey"le böyle gezemezsin" demişler. Bunun üzerine kendisi bana "Soranlara imam nikâhı yaptırdık diyeceğim" dedi. Ben de "Kesinlikle olmaz. Hem senin hem de benim için yakışıksız olur" dedim. Sonra ortalardan kayboldu. Nerede olduğunu bilmiyorum.”

15 Kasım"da, Esenboğa yolunda bir torba içinde Gülizar Öztürk"ün parçalanmış vesikalık fotoğrafları, SIM kartı çıkarılmış cep telefonu, başörtüsü ve torunlarına ait fotoğrafları bulundu. İçinde Taştan Ö."ye ait faturalar da çıktı. Torbadaki parmak izlerinin Taştan Ö."ye ait olduğunun belirlenmesi üzerine polis, evli ve iki çocuk babası şüpheliyi önceki gün gözaltına aldı. Taştan Ö. çapraz sorguda, yengesini parası için öldürdüğünü itiraf etti.

Polis, Taştan Ö."yü cinayetin işlendiği bağ evine götürdü ve kayıp Gülizar Öztürk"ün cesedine ulaşıldı.

Öldürdüm gömdüm ve çim ektim ÇAPRAZ sorguda cinayeti itiraf eden Taştan Ö. ifadesinde şöyle dedi: “Yengemle bağ evine konuşmak için gittik. Burada paraya ihtiyacım olduğunu söyledim. Olumsuz cevap verince dövmeye başladım. Bir süre işkence yaptıktan sonra silahla vurarak öldürdüm. Cesedinin bulunmaması için toprağı gece boyu üç metre kazdım. Cesedi gömüp üzerine çim ektim.”/milliyet