Sony’nin, tüm dünyadan filmseverlerin buluşma yeri olan on-demand video platformu MUBI ile ortaklığı ve bu ortaklık ile tüketicilerine sunduğu faydaları da aktardığı toplantı,Sony Eurasia A.Ş. Ev İçi Eğlence Sistemleri Grup Ürün Müdürü Özgür Orçunus‘un sunumuyla gerçekleştirildi.
“LCD TV pazarı, 2012 boyunca büyümesini sürdürecek”

2011 yılında hızla büyüyen LCD TV pazarının bu yıl da büyümeye devam edeceğini vurgulayan Sony Eurasia A.Ş.Ev İçi Eğlence Sistemleri Grup Ürün Müdürü Özgür Orçunus, “LCD TV, 2010 – 2011 pazar büyüme oranı ciro bazında yüzde 52 seviyelerinde gerçekleşti. Avrupa pazarı LCD’de küçülme yaşarken, Türkiye en hızlı büyüyen ülkelerden biri oldu. LCD TV pazarı, 2012 boyunca büyümesini sürdürecek. Büyümenin yüzde 25 dolaylarında olmasını öngörüyoruz” dedi.

Görüntü kalitesi 2012′nin en önemli trendi, yeni ekran teknolojileri yolda

Pazarın büyümesinde, tüketici eğilimleri ve sektöre yön veren yeni teknolojilerin etkisinin yadsınamaz olduğunu ifade eden Sony Eurasia A.Ş.Ev İçi Eğlence Sistemleri Grup Ürün Müdürü Özgür Orçunus, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yabancı markalar tüm ekran boyutlarında CCFL’den LED’e dönüşümü tamamlayacak. Yılın sonuna doğru OLED, 4K gibi yeni ekran teknolojileri devreye girebilir. 40, 46 ve 55 inç ekranlara eğilim giderek artıyor, dolayısıyla TV ekranları da büyümeye devam ediyor. 3D pazarındaki büyüme sürüyor. İnternet uygulamaları giderek önem kazanıyor. Cihazların birbiriyle etkileşimi ön plana çıkıyor. Yapılan araştırmalar da gösteriyor ki, tüketicilerin yüzde 91′i TV satın alma kriterlerinde görüntü kalitesini en ön planda tutuyor. Dolayısıyla 2012′nin en önemli trendi görüntü kalitesi olacak. Ardından ise internete bağlanma ve tasarım kriterleri geliyor. Biz de her zaman tüketicilerimize en mükemmel izleme keyfini sunmak için çalışan Sony olarak, 2012 TV gamımızı bu üç temel ürün stratejisi ile yarattık.” Teknolojimix