İlk bölümünden itibaren büyük seyirci kitlesi yakalayan "Ezel"in sezon finalinde, tüm oyuncular poker masasında buluştu. Kartların yeniden dağıtılacağını işaret eden sahne, yüzü görünmeyen Kenan Birkan"ın masaya oturmasıyla son buldu.

Daha yüzü görünmeden olay yaratan Kenan Birkan"ı kimin oynayacağı aylarca konuşuldu. Ve o isim nihayet belli oldu: Haluk Bilginer.

Bilginer"in, İnci Türkay"la başrolünü oynadığı "Cuma"ya Kalsa" adlı dizi, önceki ay reyting savaşına yenilmişti.
Kenan İmirzalıoğlu, Cansu Dere gibi genç yıldızların başrol oynadığı dizinin yeni bölümlerinin çekimleri haftaya başlıyor.

Şener Şen, kasımda Yavuz Turgul"un "Av Mevsimi" filmiyle seyirciyle buluşacak. Şen, "Ezel"in yapımcısı Kerem Çatay"ın dostları aracılığıyla ilettiği teklifi, “Dizi çekmek istemiyorum” diyerek geri çevirmişti.
Rol için adı gündeme gelen Selçuk Yöntem ise, “Ne böyle bir teklif var, ne de ben böyle bir rolü düşünüyorum. Söz konusu bile değil” diyerek iddiayı reddetmişti.

"HER ŞEYiN SAHiBi"

31"inci bölümde Ramiz Dayı (Kurtiz), Ezel"e (İmirzalıoğlu) Kenan Birkan"la düşmanlığının nedenini şöyle anlattı:
- Bana ilk kitabı kim verdi, bilir misin yeğen? Bir çocuk. “Senin yapacağın her şey bu kitapta yazılmış” dedi. Kitabın adı Sefiller. Açtı okumaya başladı: Ruhumuz karanlıkta kalırsa, günahlar çıkar ortaya. Suçlu, günahı işleyen değil, suçlu karanlığı getirendir.
- Kim bu çocuk dayı? Tanıdığımız biri mi?
- Bu çocuğa çok şey öğrettim. O da bana başka şeyler öğretti. İstanbul"un altını üstüne getirdik. Ta ki, yeneceğimiz kimse kalmayana kadar. Bir gün gazinoda oturuyoruz. Sağıma, soluma bakıyorum. Bana denk kimse, alacağım hiçbir şey kalmamış. Çocuğa baktım, onun baktığı yere baktım. Ve onun olan şeyi aldım.
- İhanet mi ettin?
- En son sahnede paçamı tuttu, kanlar içinde, “Öldür beni dayı, öldür beni” dedi. Sanki olacakları biliyormuş gibi. Öldürmedim.
- Niye? Dayı niye yaptın?
- İnsan ruhu yeğen, niye bilmez.
- Kim bu adam?
- Bu adam, her şeyin sahibi, Kenan Birkan.(Milliyet/Cadde)