Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan, "Kriz artık dip yaptı, daha kötüye gitmeyecek" derken, Devlet Bakanı Şimşek ise, ABD gibi lokomotif ülkelerde düzelme olmadığı sürece kalıcı bir çözülme yaşanmasının mümkün olmadığını belirtti


Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, ekonomik krizde dibin göründüğünü, rakamların daha kötüye gitmeyeceğini söyledi. Çağlayan, "Bu kriz bitecek ama ben ümit ediyorum ki artık rakamlar daha kötüye gitmeyecek. Ben bir dip yaptığı kanaatindeyim. Bizim büyümemiz yüzde 3.6 negatif. Bunda değişme olmaz. Artık sıfıra doğru bir gidiş yaşanacak. İşsizlik var, evet doğru. Bir değişme olamayacaktır" dedi.
HER KRİZ BİZİ TERBİYE EDİYOR

Uludağ İhracatçıları Birliği'nde TÜSİAD ve Sektörel Dernekler Federasyonu tarafından düzenlenen seminere katılan Bakan Çağlayan, Çağlayan, tekstilcilerin taşınmak zorunda kalacağına ilişkin “Türkiye'nin doğu ve güney doğusuna gitmek, Mısır'a gitmekten daha kötü değil” dedi. Çağlayan sözlerini şöyle sürdürdü:

HURDA İNDİRİMİNE İLK İŞARET

“Bunları babadan kalma metodlarla mı yapacağız, ki yapamadığımızı gördük. Yoksa dünya ile yanı yolumu izleyeceğiz. Her kriz bizi terbiye ediyor. Her kizde ders alıyoruz. Keşke 2001 krizi 98'lerde olsaydı. Bir balonda 2008 de patladı. Kapitalizmin tarihini değiştiği bir krizle karşı karşıya kaldık." Çağlayan, hurda indiriminin, otomotiv sektörüne ivme kazandıracağını da ifade etti.

15 HAZİRAN KÂBUSU BAŞLADI

Aynı toplantıda konuşan TOFAŞ CEO'su Ali Pandır ise, "Arzumuz, 15 Haziran'da bitecek teşvikin, bir şekilde devam edip, en azından bir yumuşak geçişe dönüşmesi. Aksi takdirde bu öne gelen talep, bir anda tam tersine dönüp, bizi gene durgunluğa itebilir" diye konuştu.