Edu, 2004’de Bochum’a stoper olarak transfer edildi. Yaptığı hatalar takımının küme  düşmesine neden olunca, mevkiisi forvet olarak değiştirildi. 2. Lig’de 12 gol atan Brezilyalı, G.Kore’nin Suwon takımında parlayıp, Schalke’ye transfer oldu.
 
BEŞİKTAŞ’IN  yeni transferi Eduardo Gonçalvez de Oliveira’nın (Edu) futbol kariyeri oldukça dikkat çekici. 2004 yılında Almanya’nın 1. Lig ekiplerinden Bochum’un Teknik Direktörü Peter Neruruer tarafından Brezilya’da keşfedilen Edu, Mavi-Beyazlılar’a “stoper” olarak transfer edildi.
 
O seneler alt sıralardan kurtulmaya çalışan Bochum’un savunmasında boy gösteren Edu, yaptığı inanılmaz hatalarıyla taraftarların en sevmediği futbolcu haline geldi. Bochum Brezilyalı futbolcuyla birlikte 2. Lig’e düştü. Ve bundan sonra Edu’nun futbol kariyerinde mevkii değişikliği başladı.
 
Defansta düşürdü, forvette coştu
 
Almanya 2. Lig’de Bochum formasıyla 33 maçta 12 gol kaydederek, takımının en golcü oyuncusu olan Edu, Bochum’u tekrar 1. Lig’e çıkarttı. Takıma Gekas’ın transfer edilmesinden sonra Mainz’ın yolunu tutan Sambacı, yeni takımına “forvet” olarak transfer oldu. İlk maçında Mainz adına golünü attı ama bu ilk ve tek golü oldu. Burada da dikiş tutturamadı. Altı ay sonra 2006 yılında Güney Kore ekiplerinden Suwon’a gitti. 2008’de bu takımla şampiyonluğa ulaştı ve Bochum’da olduğu gibi burada da taraftarın sevdiği, güvendiği isim haline geldi. İstekli, hırslı ve mücadeleci oyunuyla 73 maçta 26 gol attı.
 
İnter’i Milano’da iki golle yıktı
 
2010’da Schalke’nin hocası Felix Magath’ın dikkatini çeken Edu, Mavi-Beyazlılar’a transfer oldu.
 
Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde İnter deplasmanında takımının aldığı 5-2’lik skor bir yana kendisinin bu maç içerisinde attığı iki güzel gol onukariyerinin zirvesine taşıdı. Bundesliga’da 13 maça çıkan Sambacı, 2 gol kaydetti. Edu, Brezilya 2. Ligi’nden stoper olarak Bundesliga’ya transfer olup forvet olarak oynayan hem Mainz hem de Schalke’de inişli-çıkışlı grafik sergileyen ilginç bir futbolcuydu.
 
star