Taraf Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Kerem Altan"ın evinde birlikte olduğu evli ve bir çocuk annesi Defne Joy Foster"ın hayatını kaybetmesi başlı başına bir skandal olarak ortada dururken, Foster"ın ölümünde belirgin şekilde etkisi olduğu anlaşılan "alkol kullanımı" medya tarafından planlı bir şekilde gizlendi.

Türkiye"deki alkol sarhoşluğu, yıllardır alkolü savunan liberallerin başında gelen Altan ailesinin üçüncü jenerasyondan bir bireyinin evinde patladı. Çetin Altan"ın torunu, Ahmet Altan"ın oğlu Taraf Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Kerem Altan"ın evinde birlikte olduğu evli ve bir çocuk annesi Defne Joy Foster"ın hayatını kaybetmesi başlı başına bir skandal olarak ortada dururken içkinin hararetli savunucuları gazeteler, ölüm olayında alkolün etkisini atladı.

Barda tanıştıktan sonra evine götürdüğü Defne Joy Foster"ın ölümünün ardından gözaltına alınan Kerem Altan"ın emniyetteki ifadesinde, “İçki içtik, duygusal yakınlaşma yaşadık ve yatak odasına geçtik” şeklindeki net beyanına rağmen, alkollü hayatın hararetli savunucusu gazeteler söz konusu bu gerçeği görmezden geldi.

Defne Joy Foster"ın doktoru Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğlu, astım krizi yaşandığında göğüste sıkışmalar meydana geldiğini ve kişinin nefes almakta zorlanacağını kaydetti. Çuhadaroğlu; “Belirtiler dakikalar içinde meydana gelir. Göğüs birdenbire sıkışmaz. Nefes kesilmez. Bütün bunlar uzun dakikalar alır. Aniden ölüm meydana gelmez. Hasta ilacını aldıktan bir süre sonra normale döner” dedi. Çuhadaroğlu, alkol ve sigara kullanımının ise zemin hazırlayacağını ifade ederek, “Bazı ilaçlar alkolle birlikte alındığında problem oluşturabilir. Uyku apnesi olan insanlarda ölüme yol açabilir” diye konuştu.

DEFNE TOPRAĞA VERİLDİ

Bu arada, sunucu ve oyuncu Defne Joy Foster"ın cenazesi için Zincirlikuyu Camii"nde tören düzenlendi. Foster"ın cenaze namazı, öğle namazının akabinde kılınarak Zincirlikuyu Mezarlığı"nda defnedildi.

ALKOLÜN A"SINI YAZAMADILAR, GİZLEDİLER

Kerem Altan"ın emniyetteki ifadesinde alkol aldıklarını belirtmesine rağmen “alkol” kelimesini özellikle haberlerde kullanmayan, gizleyen gazeteler; Taraf, Hürriyet, Bugün, Güneş, Posta, Radikal, Yeniçağ, Akşam, Sabah olarak dikkat çekti. Altan Ailesinin medyadaki etkisiyle gizlendiği anlaşılan Kerem Altan"ın “alkol içtik” ifadesinin söz konusu ölümde etkili olabileceğine uzmanlar da dikkat çekiyor.

AYDİLEK: ASTIM HASTALARINA ALKOL YASAK

Alerji ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Recep Aydilek, astım hastalarına sigara ve alkol kullanımını yasakladıklarını söyledi. Astım hastalarının vücut direncini zayıflatmamaları gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Aydilek, bu sebeplerden dolayı astım hastalarının alkol ve sigara kullanmamaları gerektiğini belirtti. Aydilek, vücudun alkole alerjisi varsa nefes darlığı olabileceğini de kaydetti. İçilen alkollü ürünün şarap olması halinde bunun hastaya olumsuz etkisinin daha fazla olduğunu vurgulayan Aydilek, “Bunun sebebi ise şarabın yıllarca bekletiliyor olmasıdır. Yıllanmış şarap astım hastası kişinin nefes almasını daha da zorlaştırır” dedi.

“Astımda burun kanamaz”

Ahmet Altan"ın oğlunun evinde ölü bulunan sunucu Defne Joy Foster"ın öldüğü gece aşırı derecede alkol aldığı kesinleşti. İkili, ardından Kerem Altan"ın evine geçti.

Evde de alkol aldığı belirtilen Foster"ın bir anda fenalaşması üzerine Altan"ın ambulansı aradığı, eve gelen sağlık ekiplerinin sunucunun cesedini ıslak vaziyette banyoda bulduğu kaydedildi. Foster"ın alnında 1,5 santimlik yara olduğu belirtildi. Kartel medyası ağırlıklı olarak “astım krizi öldürdü” yorumunu yaparken, doktorlar “Astımda burun kanamaz” diyor. Ayrıca astımın tek başına hızlı bir ölüme sebep olmayacağı kaydediliyor.

yeniakit