Fethiye"de 19 yaşındaki Soner, annesi kardeşlerinin dersane borcu nedeniyle hapse girince canına kıymıştı. Oğlu can verince borçları ödenip hapisten çıkan Emine Sipahi Anneler Günü"nü buruk kutluyor. İçi yanan acılı anne “O benim canımdı. Oğlumun ölümüne neden olanlara lanet olsun” diyor.

Fethiye"de Soner Semih Sipahi, kardeşlerinin dershaneye olan borcu nedeniyle annesinin cezaevine girmesine üzüldüğü için 2 Nisan"da kendisini asarak yaşamına son vermişti. İntiharın ardından cezaevindeki anne Emine Sipahi, Milli Eğitim Müdürlüğü"nün devreye girmesinin ardından 2 gün sonra serbest bırakılmıştı. Oğlunun acısını fotoğraflarına bakıp öperek gidermeye çalışan anne Sipahi, bu yılki Anneler Gününü buruk yaşıyor. Soner"in Anneler Günü"nde, parası olmasa bile arkadaşından borç alarak kendisine hediye aldığını hatırlatan acılı anne şöyle konuştu: “Oğlum "Anneciğim alır mısın hediyemi, giyinir misin üstüne, benim karşıma çıkıp süslenir misin" derdi. Parası pulu olmasa bile Anneler Günü"nü hiç boş geçirmezdi. Soner benim her şeyimdi. 5 tane evladım var ama Soner benim için bambaşkaydı. Onu da aldılar, götürdüler elimden. Onsuz olmuyor. Evin içine girmek gelmiyor içimden. Bir iş yapmak istemiyorum. Topraklara layık değildi benim oğlum. Sebep olanlara lanet olsun .”

"Seni bırakıp nasıl giderim"

Her gün oğlunun mezarına gittiğini belirten anne Sipahi sözlerini şöyle sürdürdü: “Benimle birlikte gelmesini bekliyorum. Ama oğlum gelmiyor, yok artık. Resmen çocuğumun ölümüne sebep oldular. Bazen askere gitmekten konuşurduk. "Seni bırakıp askere nasıl gideceğim anne"derdi. Bana dayanamazdı. Doğum gününde beni cezaevine ziyarete geldiğinde "Ne yapıp edip seni cezaevinden çıkaracağım. Dayanamıyorum artık daha fazla anne"dedi. Benim çocuğumun ölümüne bile bile sebep oldular.”

Vatan