Akşam gazetesi yazarı Nagehan Alçı’ya, Soner Yalçın tarafından, Odatv ve şahsı hakkında yazdığı 9 ayrı yazı nedeniyle 50 bin TL tutarında tazminat davası açıldı.
 Soner Yalçın, gözaltına alınmasının ardından kendisi ve Odatv aleyhinde karalama amaçlı yazılar yazan gazetecilere davalar açmaya başladı. Bu isimlerden ilki, Soner Yalçın ve Odatv hakkında 9 ayrı yazı kaleme alan Akşam yazarı Nagehan Alçı oldu.

“Karanlık Oda”
“Soner Yalçın Suçsuz mu? “
“ Ne Muhalefetmiş Ama!”
“İleride Utanacaklar İçin Bir Yazı”
“Pandora’nın Kutusu” 
“Daha Neler var Neler…”
“Biraz Daha Engin Ardıç” 
“Baykal ve Sav’a Şantaj”
“ Diktatör Alkışlayarak Demokrat Olmak”
 
 Soner Yalçın’ın avukatı Tugay Topbaş, hazırladığı dava dilekçesinde; “Müvekkilin tutuklanmasından sonra, davalılardan Nagehan Alçı, müvekkil ve odatv aleyhinde, her türlü hukuk kuralını ihlal ederek, müvekkil ve odatv’yi peşinen suçlu ilan eden, adeta yargısız infazda bulunan, suçlayıcı, karalayıcı, kişilik haklarını ihlal edici yazılarıyla, gerek müvekkilin gerekse odatv nezdinde tüm odatv yazar ve çalışanlarının kişilik haklarına kabul ve tahammül edilemez saldırılarda bulunmuştur.
 Yazıların sürekliliği, saldırılara devam etmek maksadıyla aynı kabul edilemez ifadelerin sayısız kez tekrar edilmesi, davalı Nagehan Alçı’nın birer gün arayla iki günde bir müvekkile saldırmayı ve hakarette bulunmayı kendisine iş edinmesi; davalının müvekkile hakaret ve iftira atmak kastındaki yoğunluğun göstergesidir.” İfadelerine yer verdi.
 
 BARLAS'IN SİTESİNİ MAHKUM ETTİRDİ
Öte yandan Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas oğluna ait Haberx sitesi, Soner Yalçın aleyhine yazılardan dolayı 10 bin TL’ye yakın tazminat ödemeye mahkum oldu. İstanbul 5.Asliye Hukuk Mahkemesi’nin 2010/187 E. no’lu görülen davada, Haberx sahibi Cemil Barlas ve sitenin yazarı Rauf Atilla Polat, Soner Yalçın hakkındaki yazılardan dolayı 9.950 TL tazminat ödeyecek. Tazminata mahkum olan yazılar sitede 2009 yılında Rauf Atilla Polat tarafından yazıldı. Yazıların başlıklarından bazıları şunlar:
 
“İnternet Medyasının Cumhuriyet Gazetesi 
Üç Maymun ve Soner Yalçın Müslüman mı? 
Ergenekon ve Soner Yalçın’ın Gülen Hareketindeki Casusu Kim? 
Soner Yalçın ve Ergenekon’u sulandırma Projesi 
Müslüman Türkler’in Soner Yalçın’ı mı? 
İsrail-PKK-Ergenekon”