Yurdun büyük bölümü kışı yaşamaya devam ederken, hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Aydın sonbaharda yazı yaşıyor.
10-15 gün öncesinde Aydın genelinde etkili olan sağış ve soğuk havanın ardından mevsim normallerinin üzerine çıkan hava sıcaklıklarını fırsat bilen Aydınlılar parklara akın etti. Kimi vatandaş günlük gazetesini parkta okumayı tercih ederken, Bazı vatandaşlar güneşin karşısında oturup sonbaharda güneşin keyfini çıkardı.
Aydın son günlerde artan sıcaklıklarla Sonbahar"da yaz yaşanmaya başlandı. Hava sıcaklığı 20 dereceye kadar yükseldiği Aydın"da sokaklar şenlendi. Havaların sıcak gitmesini fırsat bilen Aydınlılar parklarda güneşin tadını çıkardı.
Aydın Merkez Sulu Parkta güzel havada günlük gazetesini okuyan İlhan Orhan, bu aylarda böyle hava bulmanın imkansız gibi bir şey olduğunu dikkat çekerek, “30-35 yıl önce biz okula giderken ailelerimiz ve öğretmenlerimiz bizleri çatılardan sarkan buzlar düşer diye "çatıların altından" yürümeyin diye tembihlerdi. Şimdi ise bu ayda bırakın karı insanı üşütecek soğuk bile yok. sanırım mevsimler yer değiştirdi. Bu duruma anlamış değilim” dedi.