Alınan bilgiye göre, Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden yönetmenlerin ilk ve ikinci uzun metrajlı filmlerinin yarıştığı ve 11-15 Kasım'da gerçekleştirilen festivalde, 'Bölgelerarası Yarışma' jürisinin değerlendirmesi sonucu 'Sonbahar' filmi ve yönetmeni Özcan Alper, Altın Matador ve 10 bin avro ödüle layık görüldü.

İKİNCİ FİLM MAZERETİ

'İçimizdeki ve dışımızdaki sınırları keşfetmek bir ömür sürer' sloganıyla bu yıl 31. kez düzenlenen festivalin yarışma jürisinde, İzlanda Film Merkezi yöneticisi Laufey Gudjonsdottir, Variety dergisi ve cineuropa.org'dan Lüksemburglu film yazarı Boyd of Hoeij, Hollandalı görsel sanatçı Kie Ellens ve yönetmen David Verbeek ile Polonya'dan Torun Film Festivali yöneticisi Kafka Jawaroska yer aldı.Geliştirme aşamasında olduğu 'Gelecekte Uzun Sürer' isimli ikinci uzun metrajlı film projesi için Selanik'te bulunan Özcan Alper, Hollanda'daki ödül törenine katılamadı.

150 saatlik film çektiler

Yapımı 31 yıl süren, 150 saatlik dünyanın en uzun filmi Fransa'da gösterime girmeye hazırlanıyor. 1978'de çekimlerine başlanan 'Cinematon' adlı film Gerard Courant tarafından çekildi. Ünlü isimlerden filozoflara kadar birçok kişinin doğaçlama yaptıkları sahnelerden oluşan film, bu ay gösterimde./yeni şafak