TEM'de korkunç kaza. 'Sonbahar' dizisinin set ekibini taşıyan kamyonet, park halindeki kamyona arkadan çarptı. Kağıt gibi ezilen araç, dizinin kostümcüsü Tülay Ergildi ve makyöz Zehra Sezgin'e mezar oldu. Set ekibi, yasa büründü.

Star TV'de yayınlanan, başrollerinde Erkan Petekkaya ve Ayça Varlıer'in oynadığı 'Sonbahar' adlı dizinin set ekibini taşıyan kamyonet, park halindeki bir kamyona arkadan çarptı. Kazada, oyuncuların makyaj ve kostümlerinden sorumlu Tülay Ergildi (24) ve Zehra Sezgin (20) feci şekilde can verdi.
EVLERİNE GİDİYORLARDI

Gaziosmanpaşa TEM otoyolu Edirne istikametinde önceki gece saat 02.30 sıralarında meydana gelen kazada, Kadıköy'de tamamlanan çekimlerin ardından Tülay Ergildi ve Zehra Sezgin'i Bağcılar'daki evlerine bırakmak için yola çıkan dizi setinde kuaför olarak görev yapan Deniz Altuntaş'ın kullandığı 34 UL 6175 plakalı kamyonet, arıza nedeniyle emniyet şeridinde duran 34 AT 6150 plakalı kamyona arkadan çarptı.

KAĞIT GİBİ EZİLDİ

Kazada Altuntaş'ın kullandığı kamyonetin kabini, çarptığı kamyonun kasasına kağıt gibi yapışırken, araçta bulunan bulunan Tülay Ergildi ve Zehra Sezgin yaşamını yitirdi. Deniz Altuntaş'ın ise vücudunun alt kısmı ezilen kabine sıkıştı. Sürücü Deniz Altuntaş'ın yardımına ilk olarak kamyon sürücüsü Nihat Sezen koştu.

SÜRÜCÜ 2 SAATTE KURTARILDI

Ancak Nihat Sezen gördüğü manzara karşısında baygınlık geçirdi. Yoldan geçen sürücülerin ihbarıyla olay yerine gelen itfaiye ve sağlık ekipleri Deniz Altuntaş'ın yaklaşık 2 saat süren çalışmalarla sıkıştığı yerden kurtardı. Ambulansla İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Deniz Altuntaş'ın hayati tehlikeyi atlatamadığı belirtildi.


Vinç yardımıyla çıkarıldı

Korkunç kazada kamyonetin kupasında sıkışan Deniz Altuntaş'ı kurtarmak için itfaiye ve sağlık ekipleri uzun süre uğraştı. İtfaiye vinci kaza sonrası iki aracı çeki halatlarıyla birbirinden ayırdı. Aynı dizide çalışan başka bir servis aracının sürücüsü olan Sedat Deniz ise, yaklaşık yarım saat sonra yoldan geçerken, parçalanmış kamyoneti tanıyarak durdu. Kazayı gören Sedat Deniz, telefonla diğer arkadaşlarına haber verdi. Olay yerine gelen Ergildi ve Sezgin'in arkadaşları korkunç manzara karşısında gözyaşlarını tutamadı. Onları sakinleştirmek de yine kendi arkadaşlarına düştü.


Emniyet şeridinde çarptılar

Kaza sırasında burnu kırılan kamyon sürücüsü Nihat Sezen, kamyonettekilerin feci durumunu görünce baygınlık geçirdi. Sezen polise verdiği ifadesinde, "Kamyon arıza yaptığı için emniyet şeridine park ettim. Aradan iki dakika geçmeden büyük bir sarsıntıyla başımı cama vurdum. Kamyondan indiğimde korkunç manzarayı gördüm" dedi.