Aydın Devlet Hastanesi Aydın halkına en iyi hizmeti vermek için, Sağlık Bakanlığının aradığı tüm kriterleri yerine getirerek en son teknolojiyi yakalamaya çalışıyor. Hastanelerde en önemli servislerin başında gelen yoğun bakım servisleri hastalara yeniden hayat veriyor.
Sağlık hizmetlerinde yaşanan teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiklerini ifade eden Aydın Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Niyazi Kocakaplan, insan sağlığının ne derece önemli olduğunu belirterek, “Aydın Devlet Hastanesi"ne başvuran vatandaşlarımızın tedavilerinin en iyi şekilde ve modern cihazlarla yapılması bizim için çok önemli. Bu sebep den dolayı Sağlık Bakanlığının aradığı bütün şartları yerine getirerek 5 yataklı olan ARS Yoğun Bakım Servisinin yatak kapasitesini 7 yatağa çıkardık. Servisde yaptığımız tadilatlar ve yeni eklediğimiz cihazlarla hastalara en iyi şekilde hizmet vermeye çalışıyoruz” dedi.
Mr ve Tomografi cihazları için ihalenin tamamlandığını da hatırlatan Kocakaplan, şöyle konuştu: “En son teknoloji ile hizmet verecek cihazlarımız 15 Nisan"da hizmete başlayacak. Artık vatandaşlarımız Mr ve Tomografi için başka hastanelere gönderilmeyecek ve çekimleri hastanemizde yapılacak”
ARS Yoğun Bakım Servisi hakkında bilgi veren ARS Yoğun Bakım Sorumlu Hekimi Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Gökalp Özşişeci de, bazen 7 yatağın da dolu olmasından ötürü hastalar adına üzüntü duyduklarını ifade etti. Hastaların en iyi şekilde tedavi edilmesi için yoğun bir gayret gösterdiklerinin altını çizen Özşişeci; “2. sınıf olan ARS Yoğun Bakım servisi Sağlık Bakanlığının aradığı tüm şartları yerine getirdik ve 3. sınıf olma hakkını kazandık. 5 yatak ile hizmet verirken yaptığımız tadilatlar neticesinde 7 yatak ile hizmet vermeye başladık. Servis de yatan 7 hastanın her birinin başında ventülatör(yapay solunum cihazi), İnvazivmonitorizasyon uygulamaları, CPR (kalp solunum durması) ve acil müdahaleler için gerekli defiribilatör bulunuyor. Her hastaya sorumlu bir hemşire hizmet verirken diyaliz hastaları da hiç yataktan kalkmadan diyaliz hizmetini alabiliyor” diye konuştu.