Devlet Bahçeli “ MHP yeri gelirse, devletin varlığı ve milletin birliği için son sözünü geçmişte örneği olduğu gibi söyleyebilir” dedi, ancak ne kastettiğine açıklık getirmedi

MHP lideri Devlet Bahçeli, 8 yıllık Ak Parti iktidarında milli devlet, üniter yapı ve toprak bütünlüğünün tahrip edildiğini, bu nedenle 12 Haziran"daki genel seçimlerin "kader anı" olduğunu söyledi, ülkücülerin "istismar tuzaklarına" düşmemesini istedi.

Yargı siyasallaştırıldı
Partisinin Adana il yönetimince organize edilen kahvaltıda konuşan Bahçeli, Ak Parti"yi sert dille eleştirdi, yürüttükleri mücadeleye "kellesini koyduğunu" söyledi. 12 Eylül"de referandumda kabul edilen anayasa değişikliğiyle ilgili Ak Parti"nin "gizli gündemlerini" gerçekleştirdiğini öne süren Bahçeli, “Anayasa Mahkemesi AKP"leştirilmiş, HSYK siyasallaştırılmıştır. Yarın Yüce Divan"da kendilerini koruma altına alacak, ondan önce herhangi bir sorgulamada yargının önünden kaçabilmek için Türkiye"de yapılmadık maskaralık kalmamıştır. Bu hâlâ devam ediyor” dedi.
MHP"nin toplumsal istikrar bozulmadan, toplumun bin yıllık kardeşliğinin çatışma haline dönüştürmeden 21"inci yüzyılı anlamlı karşılayabilmesi için demokrasi içinde bir çıkış yolunun bulunmasına inandığının altını çizen Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü:

"Seçimler kader anı"
“MHP darbelerle, ara rejimlerle sorunların çözüme kavuşturulamayacağının şuuruyla seçimlere hazırlanıyor. İşte bu seçimler bu boyutuyla bir kader anıdır. Bunun farkında olmamız lazım. Referandumdaki gizli gündemlerin tuzağına mı düşeceğiz? İmralı, Kandil"e hükmedecek, Diyarbakır"da Demokratik Toplum Kongresi"ni, KCK"yi yönlendirecek.”
Bahçeli partisinin "sosyal maliyeti çok yüksek mücadeleden geldiğini" belirttiği konuşmasında, şuları kaydetti:
“MHP henüz son sözü söylememiştir. Yeri gelirse, devletin varlığı ve milletin birliği için son sözünü geçmişte örneği olduğu gibi söyleyebilir. Ama buna ihtiyaç hissetmeden, demokrasi içinde bu güzide kadroyu milletle buluşturarak devletin tüm imkanlarını seferber ederek ülkeyi yönetmek, terörün ve bölücü tehditlerin kökünü kazıyarak başarıyı elde edebilecek kabiliyete, birikime, tecrübeye sahip değil miyiz? Kaanatim biz ülkeyi yönetiriz. Ama bir şartla: birliğimiz ve dirliğimizi koruyarak. Yolumuza demokrasi içerisinde yürüyerek iktidar olmak lazım.”

milliyet