Kanal Türk Televizyonunun sahibi Tuncay Özkan, "Bağımsızlık ve Laiklik" mitinginde yaptığı konuşmada Meclis'te türbanı serbest bırakan anayasa değişiklik teklifini getiren ve onaylayanların TCK'nın 309 maddesine göre vatana ihanetten yargılanacaklarını iddia etti.

Sıhhiye Meydanı'nda türban düzenlemesini protesto etmek için düzenlenen "Bağımsızlık ve Laiklik" mitinginde konuşan Özkan, türban meselesi ile Türk milletinin üzerine, Türkiye'nin cevheri olan kadınlar üzerine çamur sıvanmak istendiğini söyledi. Özkan, "Türkiye'nin cevherine çamur sıvatmayız, sıvattırmayacağız” dedi.

Özkan, kendisine dinsiz diyenlerin olduğunu ifade ederken, "Dini senden mi öğreneceğim, senin aklın, gönlün, elin kirli yobaz” dedi.

Özkan'ın konuşması sırasında, sahneye davet ettiği Mersinli Naile isimli yaşlı bir vatandaş ise, "Atatürk'ün ilkeleri izindeyim. Şeriatı getirmek isteyenlerin başları altlarında kalsın” dedi. Başörtüsünü açan Naile Hanım "Alnım açık yüzüm ak hiçbir utancım yok” dedi.

Konuşmasına devam eden Tuncay Özkan, TBMM'nin AKP'nin olmadığını ifade ederek, "Meclis Mustafa Kemal Atatürk'ündür. Senin değil orası benim, benim Meclisim” dedi. TCK'ya göre, laiklik, sosyal devlet ve Türkiye'nin dilinin Türkçe olduğu maddelerini değiştirmek isteyenin vatana ihanetten yargılanacağını söyleyen Özkan, şöyle konuştu:

"Bu işin sonunda bunlar kesinlikle yargılanacaklardır. İster Cumhurbaşkanı ister Başbakan ister Bakan olsun yargılanacaklar. Bu teklifi Meclise getirenler vatana ihanetten yargılanır. Ülkede mala ve cana karşı işlenen suçlar arttı. Benim anamın, kız kardeşimin türbanı ile bunların üzerini örtecekler. Biz bu numarayı yemeyiz. Adamlar kendi namusundan öz güveninden korkuyor. Kendi karısı kızı, komşu karısından korkuyor. Adamın aklı yok, aklı olmayanın dini imanı olur mu? İmam efendi ne diyor, "Kadın çalışırsa aldatır' Hoşt köpek! Seni alçak, namussuz, bu ülkede taşları bağladılar da köpekler mi serbest?”

Özkan, kadınlara da seslenerek, türbanı geçiren kişileri politika yapamayacak şekilde cezalandırmalarını istedi.

ANKA