Cinayetle ilgili tek şüpheli, Monyova’nın kendisi de yaralı olan kocası. Monyova’nın son kitabı ‘Kalp Acısı’nın ana karakteri kadın da kocası tarafından bıçaklanarak öldürülüyor.
 
ÇEK Cumhuriyeti’nin en çok okunan kadın yazarlarından Simona Monyova (44), son çıkan romanının son sayfalarında tarif ettiği şekilde öldürüldü.
 
Monyova, Brno kentindeki evinde geçen perşembe günü, aldığı bıçak darbeleriyle öldürülmüş olarak bulundu. Simona Monyova son romanı ‘Kalp Acısı’nda da, bir zamanlar mutlu olan, ancak kıskançlık nedeniyle evlilikleri şiddete dönüşen bir çifti anlatıyordu. Monyova gazetecilere yaptığı açıklamada, “Kalp Acısı’ndaki konu ve karakterleri kendi hayatımdan esinlenerek oluşturdum. Bu tutku, entrika, arzu, kıskançlık, seks, yalanlar ve intikamla dolu bir roman” demişti. Romanın kahramanı kadın, kocası tarafından bıçaklanarak öldürülüyordu.
 
Yaralı kocası tutuklandı
 
Polis şu anda tek şüphelinin, yazarın kocası Boris Ingr (45) olduğunu açıkladı.
 
Ingr da gözleri, midesi ve sırtındaki yaralardan dolayı tedavi altında olduğu için henüz sorgulanamadı. Arkadaşları, Monyova’nın boşanmaya çalıştığını ifade etti. Monyova yılda en az iki kitap yayınlıyordu.
 
hürriyet