Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı törene, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanıve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Devlet Bakanlarından Hayati Yazıcı, Faruk Çelik, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Ak Parti Genel Başkan yardımcısı Abdülkadir Aksu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın Osmanoğlu'nun kızlarından Meksika'da yaşayan Mediha Şükriye Nami Osmanoğlu Martinez, Fransa'da yaşayan Fethiye Nimet Nami Osmanoğlu Bory, Gülnur Dorothe Nami Osmanoğlu Ragot, Ayten Sofia Nami Osmanoğlu Kunter, Mersin'de yaşayan Ayşe Adile Nami Osmanoğlu Tars ile eşi Rotraud Müşfika Nami Osmanoğlu, Fatih Camisi'nin avlusunda kendilerine ayrılan bir bölümde taziyeleri kabul etti.

CENAZESİ OMUZLARDA TAŞINDI
Törene katılan Başbakan Erdoğan ve protokol, Osman Nami Osmanoğlu'nun ailesine taziye ziyaretinde bulunduktan sonra,İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı, öğle namazını müteakip cenaze namazı kıldırıldı. Çağrıcı, cenaze namazı öncesinde yaptığı konuşmada,
büyük bir tarih bırakan ecdadın aile üyelerinden birine karşı son görevlerini ifa ettiklerini, onlara hep dua edeceklerini söyledi.
Osman Nami Osmanoğlu'nun cenazesi, namazın ardından omuzlarda cenaze arabasına taşındı. Cenazenin araca taşınması sırasında Başbakan Erdoğan ve bakanlar da omuz verdi. Osman Nami Osmanoğlu'nun cenazesi daha sonra toprağa verilmek üzere Çemberlitaş'ta bulunan II. Mahmut Türbesi Haziresi'ne doğru yola çıkarıldı. Osman Nami Osmanoğlu dedesi 2. Mahmut'un yanına defnedildi.

BEŞ KIZ BABASIYDI
Osman Nami Osmanoğlu, uzun zamandır yaşadığı Marmaris'te kalp yetmezliği şikayetiyle hastaneye kaldırılmış, yapılan ilk müdahalenin ardından özel ambulans helikopteriyle 10 Haziranda İstanbul'a getirilmişti. Osman Nami Osmanoğlu'nun tedavisi, o tarihten bu yana, Dr. Siyami Ersek Göğüs, Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, yoğun bakımda sürüyordu. 1918 İsviçre doğumlu olan, 4'ü yurt dışında yaşayan 5 kızı bulunan Osman Nami Osmanoğlu, tedavi gördüğü Dr. Siyami Ersek Göğüs, Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde vefat etmişti.

DHA