Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın bugünkü duruşmasına tutuklu sanıklar Güneş Şen (28) ve olaydan bir süre önce evlendiği Mehmet Şen (22) ile tarafların avukatları katıldı.

Mahkeme başkanı tarafından son kez savunmaları istenen sanık avukatları, müvekkillerinin ağır tahrik altında olayı gerçekleştirdiğini, amaçları kimseyi öldürmek olmayan sanıkların buna göre cezalandırılmasını talep ettiklerini söyledi.

Mahkeme başkanının son sözünü sorduğu Mehmet Şen, avukatının savunmalarını tekrar ettiğini, takdirin mahkeme heyetinin olduğunu belirtti.

Güneş Şen ise "Yaşanan olaydan dolayı çok üzgünüm. Böyle olmasını istemezdim. Takdir mahkemenin" dedi.

Mahkeme heyeti, Ayşen M"nin ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede ölmeden önce sanık "Güneş"in" ismini sayıklamasını da göz önünde bulundurarak, Güneş ve Mehmet Şen"e "kasten adam öldürme" suçundan 25"er yıl hapis cezası verdi.

Merkez Selçuklu ilçesi Yazır Mahallesi Elmalı Hamdi Hoca Caddesi"nde oturan ve bir birahanede çalıştığı belirtilen Ayşen M. (26) ile Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencisi Ferhat K. (20), geçen yılın kasım ayında tabancayla vurulmuş, Ferhat K. olay yerinde, Ayşen M. ise ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede ölmüştü. Ayşen M"nin ölmeden önce "Güneş" ismini sayıklamasından yola çıkan polis, olayın hemen ardından aynı birahanede çalışan Güneş Şen ve kocası Mehmet Şen"i gözaltına almıştı.