Geçen Salı günü saat 20.30 sıralarında meydana gelen olayda eşinden boşandıktan sonra yalnız yaşamaya başlayan, ikinci el ev eşya alım satımı yapan Leyla B., bir süre önce tanıştığı erkek arkadaşıyla ilişki yaşamaya başladı. Leyla B.'nin bankadan çektiği 10 bin TL’yi verdiği erkek arkadaşının kendisini sürekli dövdüğünü söylemesi üzerine kız kardeşi Nermin B. de ona ilişkisini bitirmesi tavsiyesinde bulundu.

Yaklaşık bir yıl önce Ankara’dan İzmir’e geldiği öğrenilen Leyla B.'nin kız kardeşinin bu telkinlerine çok sinirlendiği ve bu nedenle de sık sık kavga ettikleri öğrenildi. Leyla B.'nin son olarak yalnız olduğunu öğrendiği kız kardeşinin evine gittiği, aynı nedenle bir kez daha çıkan sert tartışma sırasında ise onu bıçakladığı belirlendi.

ABLASININ PLANINI SON NEFESİNDE BOZDU
Olayın ardından kız kardeşini, ilişkisine karşı çıktığı ve hakkında başkalarıyla bir olup dedikodu yaptığı için öldürdüğünü söyleyen Leyla B. işlemlerin ardından sevk edildiği Adliye’de çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Leyla B. tutuklanmasıyla olayın ilginç ayrıntıları ve şüpheli ablanın suçtan kurtulmak için uyguladığı plan da ortaya çıktı. Leyla B. tartışma sırasında önce boğmaya çalıştığı kız kardeşini 35 santim uzunluğundaki bıçakla yaraladıktan sonra suçtan kurtulmak için hazırladığı planı da uygulama koydu. 

İlk olarak kız kardeşi Nermin B.'yi zemin kattaki evinden sokağa çıkartan Leyla B., burada "Kardeşimi bıçaklamışlar, bunu yapanları bulun" diye bağırarak çevredekilerden yardım istediği belirtildi. Leyla B. sonrasında ise kendisi hakkında konuşmaması için olay yerinden kız kardeşiyle ambulansa binip hastaneye kadar gittiği, burada da acil servisteki müdahale odasına kadar girdiği tespit edildi.

Doktorların müdahalesi sırasında aşırı kan kaybeden Nermin B.'nin polisin kendisini bıçaklayan kişiyi tanıyıp tanımadığı yönündeki soruya verdiği cevap ise Leyla B.'nin yakalanmasını sağladı. Nermin B. soruya, bu sırada başında bekleyenlerden kız kardeşini eliyle gösterip "Ablam" cevabını verdiği, bunun üzerine acil servisten çıkıp kaçmaya çalışan Leyla B.'nin de hastanede görevli polisce yakalandığı öğrenildi.

Bu arada Necla B.'nin cenazesi, Alaybey Cami’nde öğle vakti kılınan namazın ardından Doğançay Mezarlığı’nda toprağa verildi.