ADANA"da sokak ortasında öldürülen 18 yaşındaki Ahmet Alat"ın intikam cinayetine kurban gittiği ortaya çıktı. Uğradığı silahlı saldırının ardından panikle eve gelen Ahmet Alat, son nefesinde kendisini vuranın 24 yaşındaki Aslan Tuncer olduğunu söyledi.

Geçen yıl internet kafe çalıştırma yüzünden çıkan kavga sonucu Metin Alat, Selahattin Tuncer"i kurşunladı. Tuncer saldırıdan yaralı kurtulurken, 2 aile arasında husumet oluştu. 2 Ağustos"ta da Aslan Tuncer, kalabalık bir ortamda, cebinden bir mermi çıkartarak, “Amcamı Metin vurdu, ben de bunlardan birini vuracağım” diye amcasını vuran Alat ailesinden intikamını alacağını söyledi. Aynı gün akşam Ahmet Alat, canının sıkıldığını belirterek, evden ayrıldı. Bir süre sonra panikle eve gelen Alat, “Aslan beni vurdu” deyip yere yığıldı. Yakınları tarafından hastaneye kaldırılan Alat, kurtarılamadı.

Ahmet Alat"ın öldürülmesiyle ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri, cinayet şüphelisi Aslan Tuncer"i, özel hareket polislerinin de katıldığı operasyonla eniştesi 28 yaşındaki Salih Aslan"ın evinde yakaladı. Suikast silahı olarak bilinen otomatik Scorpion (Akrep) marka makineli tabanca ile ele geçen Tuncer hakkında, iddianame hazırlandı. Adana 2"nci Ağır Ceza Mahkemesi"nce kabul edilen iddianamede, Tuncer hakkında "kan gütme sebebiyle tasarlayarak adam öldürme" suçlamasıyla ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Suikast silahıyla yakalanan Tuncer hakkında 6136 sayılı kanuna muhalefetten 8 yıla kadar hapsi istendi.

Aslan Tuncer'i evinde sakladığı iddia edilen eniştesi Salih Aslan hakkında ise "cinayet suçlusunu saklamak" suçlamasıyla 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Tuncer savunmasında, Ahmet Alat ile tesadüfen karşılaştığını, onun tabanca çekmesi üzerine kendisinin de ruhsatsız tabancasıyla ateş ettiğini, olaydan sonra da kaçtığını söyledi.

Davanın duruşmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.