Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ndeki mayınlı saldırıda şehit olan 6 askerden 3'ü İstanbul Gaziosmanpaşa'dan çıktı. Şehit askerler Cafer Çelik, Adil Yıldız ve Kemal Özevin'in evlerine ateş düştü.

Acı haberi komşu ziyaretinde öğrenen Çelik'in annesi baygınlık geçirdi. Şehit annesine ilk müdahale kapı önünde bekleyen ambulansta yapıldı.

Şehit asker Çelik'in komşuları da acı haber üzerine pencere ve balkonlarına Türk bayrakları astı. Çelik'in akrabası olduğu öğrenilen DP eski Genel Başkanı Süleyman Soylu da şehit evine geldi.

Son isteği 100 kontör oldu

HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin düzenlediği hain saldırıda şehit olan 6 askerden biri olan Komanda er 20 yaşındaki Özkan Dumlu'nun iki gün önce telefonla görüştüğü babası Abdulkadir Dumlu'dan 100 kontör istediği ortaya çıktı.

Çukurca'nın Kavşak ile Uzundere bölgeleri arasında bulunan Hantepe Mevkii'nde operasyona giden askerlerin geçişi esnasında PKK'lı teröristlerin yola döşediği mayın patladı. Patlamada 6 asker şehit olurken 8 askerde yaralandı. Şehit askerler arasında bulunan Komando Er Özkan Dumlu'nun Bingöl'e bağlı Sarıçiçek Köyü'ne acılı haberin ulaşması büyük üzüntüye neden olurken, yakınları gözyaşı döktü. Şehit babası Abdulkadir Dumlu, oğluyla en son gün önce telefonla görüştüğünü belirterek, "Benden son isteği 100 kontör oldu" dedi.Türkiye şehitlerine ağlıyor

Köyden Kürtçe ağıtlar yükselirken, şehit er Abdulkadir Dumlu'nun yakınları gazetecilere, "Acımız bize yetiyor" derken görüntü almasını ve konuşmak istemediklerini söyledi.