PKK"nın, Mecidiyeköy metro istasyonunu kana bulama planını engelleyen ekipte görevli polis memuru M.T., bir gün sonra, dün emekliye ayrıldı. Üzerine atlayıp bombacıyı yakalayan polislerden M.T."yi, 3 kilo A-4 patlayıcı dolu çantayla gören arkadaşları ona şöyle takılıyordu: "Bomba patlasaydı, bir gün erken emekli olacaktın."

Geçtiğimiz pazartesi günü, polis memuru M.T."nin, 20 yıl 3 ay süren meslek hayatının son günüydü. Mesleği, İstanbul Terörle Mücadele Şubesi"nin operasyon timinde kapatıyordu. Sabah, her zamanki gibi eşi ve çocuklarıyla helalleşip çıktı. Kurban Bayramı"nın ilk gününden beri alarmdaydılar. İstihbarat elemanları, bir PKK hücresinin peşindeydi. Onlara da "Operasyona hazır olun" emri gelmişti. Minibüsteki özel eğitimli 5 polis, çelik yeleklerini giydi, son silah kontrolünü yaptı. Cep telefonundan gelen talimatla, Ali Sami Yen Stadı yakınında konuşlandılar. Telefonun diğer ucunda İstihbarat elemanı, takibini yaptığı teröristle ilgili bilgileri veriyordu:

"1.70-75 boylarında, 25-30 yaşlarında. Omzunda siyah bir sırt çantası var. Size mesafemiz 500 metre."

İLK O ÇULLANDI

Operasyon timleri yerlerini aldı. Teröristle sıcak temasın sağlanacağı yer, şehrin en kalabalık noktalarındandı. Yaklaşan bombacıyı görünce, istihbaratçı meslektaşları ile son kez konuşup eşkali teyit ettiler. Terörist, Mecidiyeköy otobüs duraklarındaki Akbil gişesine yürürken, operasyon için düğmeye basıldı. Ertesi gün emekli olacak M.T., teröristin üzerine ilk atlayan polisti. Hemen arkasından 4 arkadaşı da teröristin üzerine çullandı. Boğuşma sırasında PKK"lı teröristin omzundaki siyah sırt çantası yere düştü. Terörist etkisiz hale getirildikten sonra çantayı alan M.T., o anı şöyle anlattı:

"Çanta düştü. Aldığımda ağır olduğunu fark ettim. Yüklüydü. Kalabalığı boşalttık. Bomba uzmanı arkadaşı çağırdık. Teröristi yakalamanın gururu ile minübüse bindiğimizde, arkadaşlar, "Bomba patlasaydı erken emekli olacaktın" diye takılıyordu."

YAKALANINCA "KAÇIRDI"

Bir de operasyonun devamında, Gaziosmanpaşa"daki hücre evin çıkışında yakaladıkları iki kişiden birinin altına kaçırdığını hatırlıyor, meslek hayatının son gününden.

Mesleğe Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü"nde başlayan, bir yıl sonra Özel Harekat"a geçen, 1998"de Almanya"da misyon koruma görevi yapan M.T., 2002 yılından bu yana, İstanbul Terrörle Mücadele Şubesi operasyon timlerinde çalıştı. Emekliliğinin ilk gününde, dün yeni yaşamına başlayan M.T., stresin yanından bile geçmediği bir sektörde geçirecek günlerini. Artık silah taşımak istemiyor. Meslek yaşamı boyunca, korkmamaları için operasyona gittiğini asla söylemediği eşine ve çocuklarına artık nerede olduğunu rahatlıkla söyleyebilmenin hafifliğini yaşıyor.

Kaynak: Samanyolu haber