Doktorların 3 yıl ömür biçtiği Çağdaş Demirkol'un son arzusu gerçek oldu. Fenerbahçe'nin Hollanda kampına gelen Çağdaş Sarı-Lacivertli futbolcularla buluştu

17 yaşında. Doğumdan 1 yıl sonra dünyada ender görünen bir metabolizma hastalığına yakalanmış. Hiçbir organı gelişmiyor. Doktorlar '3 yıldan fazla yaşamaz' demişler. Hollanda'daki 'Bir Dilek Tut, İstekte Bulun Vakfı' Çağdaş Demirkol'a sormuş:
Son isteğin ne?

Ağzından tek kelime çıkmış: Fenerbahçe!

Babası Hüsamettin Demirkol, Hollanda'daki Fenerbahçeliler Derneği'ni aramış. Randevular alınmış ve bu buluşma dün Fenerbahçe'nin Hollanda kampında gerçekleşti. Çağdaş, kampa lumizinle getirildi.

Duygu yüklü bir tablo vardı ortada. Çağdaş'la Fenerbahçeli futbolcular fotoğraf çektirirken, babası, annesi, teyzesi gözyaşlarını tutamıyorlardı. Her fotoğraf karesinden sonra futbolcuların boynuna sarılıp 'Allah sizden razı olsun' diyorlardı.
Baba Demirkol, ölümcül hastalığa yakalanan oğlu için 'Fenerbahçe ile yatıp Fenerbahçe ile kalkıyor. Sırtından bu formayı hiç çıkarmıyor, onun tişörtü de gömleği de kazağı da Fenerbahçe forması' diyordu.

Çağdaş'a sordum; 'En çok kimi seviyorsun?'

Önce Volkan, sonra Carlos, Alex, Gökhan Gönül'ü söyledi. Arkasından da zorlanarak, çocuksu kurduğu kelimelerle bütün futbolcuların isimlerini saydı. Herkes odasından aşağı indi. Sırtındaki formayı imzaladı. Sohbet etti. O an Çağdaş'ın yüzüne baktım. Gözleri pırıl pırıl parlıyordu. Babası ile göz göze geldik. 'Şu an Çağdaş o kadar mutlu ki hayatının en güzel günü' dedi. Sonra teyzesi lafa girdi, 'O mutlu olunca biz de mutlu oluyoruz. Dilerim Tanrı'dan doktorların biçtiği 3 yıllık ömrü bu mutluluktan sonra 10 yıla çıkar' dedi. Fenerbahçeli futbolcular da Çağdaş'a bugünkü Twente maçını onun için kazanacakları sözünü verdi./akşam