Sabah saatlerinde Malta'dan korkunç bir son dakika haberi geldi. Malta'dan kalkan ve Avrupa Birliği sınır yetkililerini taşıyan uçak kalkıştan kısa bir süre sonra düştü.

PİSTİN YAKININA DÜŞTÜ, 5 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Malta Luqa Havalimanı'ndan askeri personeli ile birlikte havalanan bir uçak, kalkışından çok kısa bir süre sonra pistin yakınına düştü. Düşmesinin hemen ardından alevler için kalan uçakta kaynaklardan ve görgü tanıklarından edinilen bilgiye göre 5 kişi hayatını kaybetti.

UÇAK ENKAZA DÖNDÜ

Ekiplerin kısa bir süre sonra müdahale ettiği uçak enkaza dönerken, pistin de hava trafiğine kapatıldığı ve uçuşlarda gecikmeler yaşandığı öğrenildi.


SABAH 07.20'DE OLDU, HAVALANI KAPATILDI

Maltairport Twitter'dan yaptığı açıklamada "Bu sabah saat 07.20'de Maltahavayollarında uçak kazası meydana geldi. Kurtarma ve İtfaiye ekipleri, Sivil Koruma Departmanı üyeleri ile bir araya gelerek hızlıca olay mahallinin değerlendirmesini yaptılar. Tüm önceliğimiz olayda adı geçen yolcularımızdır. Havaalanı şimdilik kapalı kalacak. Verdiğimiz bütün zahmetten dolayı özür diler, yolcularımızdan gelişmeleri web sitemizden takip etmesini öneririz." dedi.

UÇAKTA 5 AB GÖREVLİSİ DE VARDI

Sky News'in bildirdiğine göre uçakta 5 AB görevlisi bulunuyormuş.