Yurtkur Genel Müdürü Hasan Albayrak yaptığı yazılı açıklamada, öğrenim ve katkı kredisi borcu takibe alınan borçlular için tanınan ödeme ve yeniden yapılandırma süresinin 12 Ekim"de biteceğini belirtti.

Öğrenim ve katkı kredisi borcu bulunanların gecikme zamlarında yasayla indirim yapıldığı, 12, 24, 36 ay taksitlerle ödemelerine imkan sağlandığını kaydeden Albayrak, bu kapsamda başvuru süresi içinde bir kerede ödemesi durumunda hesaplanan gecikme zammının yüzde 75"inin, bir yıl içinde aylık eşit taksitler halinde ödenmesi durumunda gecikme zammının yüzde 50"sinin, 24 ayda aylık eşit taksitler halinde ödenmesi durumunda gecikme zammının yüzde 25"inin, 36 ay içinde aylık eşit taksitler halinde ödenmesi durumunda gecikme zammının yüzde 10"unun silineceğini bildirdi. Taksitlerin aksatılması durumunda eski borç üzerinden tahsilat yapılacak.

Yurtkur"un www.kyk.gov.tr internet adresinden elektronik ortamda ödeme planları belirlenerek başvuru yapılabilecek. Ayrıca dilekçeyle Yurtkur"un ülke genelinde bulunan bölge ve yurt müdürlükleriyle Cemal Gürsel Caddesi No: 61 06590 Cebeci/ANKARA adresine bizzat ya da posta yoluyla başvurular kabul edilecek. HÜRRİYET