Sedat Peker, Sami Hoştan, Hadi Özcan, Yaşar Öz ve Durmuş Anuçin"den sonra Yılmaz da dün şüpheli sıfatıyla savcılık tarafından sorgulandı

Türkiye"yi sarsan Ergenekon operasyonuna mafyadan bir isim daha karıştı. Yeraltı dünyasının ünlü ismi Kürşat Yılmaz, “Ergenekon soruşturması” kapsamında “şüpheli sıfatı” ile ifadesine başvurulmak üzere Beşiktaş"taki İstanbul Adliyesi"ne getirildi. Tutuklu bulunduğu Tekirdağ F Tipi Cezaevi"nden jandarma eşliğinde saat 11:00"de getirilen Yılmaz, adliye nezarethanesine alındı.



İddiaları reddetti

Kürşat Yılmaz, bazı şüphelilerin yaptığı görüşmelerde adının geçtiği iddiasıyla Soruşturma Savcısı Zekeriya Öz tarafından şüpheli sıfatıyla 1.5 saat boyunca sorgulandı. Ancak Yılmaz"ın verdiği ifadede hem kendi hakkındaki iddiaları reddettiği hem de bu kişileri tanımadığını söylediği öğrenildi.

Vatan


Hangi "babalar" var?

Birinci hücrede Sedat Peker Grubu, Sami Hoştan Grubu, Hadi Özcan, Yaşar Öz, Semih Tufan Günaltay, Drej Ali ve Durmuş Anuçin gibi çetelerin bulunduğu öne sürülüyor. Bu nedenle başta Sedat Peker ve Yaşar Öz olmak üzere tutuklu Ergenekon bağlantılı çete liderleri “şüpheli sıfatı” ile sorgulanmış, Sami Hoştan ve Drej Ali lakaplı Ali Yasak da gözaltına alınmışlardı. Sami Hoştan tutuklanırken, Drej Ali sorgulamanın ardından serbest bırakılmıştı.